Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a bottle – en trio sensommarviner under 100 kr

Grab a bottle – en trio sensommarviner under 100 kr

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 1 minut

Semesterkassan är slut och i väntan på nästa lön vill man ändå dricka något festligt till helgens kräftskiva eller enkla grillkväll. Det finns mycket att välja på under 100 kr, men sällan något riktigt kul eller gott. Som tur är har ni oss och vi har letat fram några riktiga bargains. Ett festligt bubbel från Loire, en kräftvän från Bordeaux och en röd italienare som slår betydligt högre än vad priset utvisar, en så kallad superbargain.

Crémant de Loire Blanc de Blancs Brut Cuvée Celeste, Frankrike, Loire, Nr 50534, 99 kr

Brödig chardonnay med friska citrustoner, gula äpplen och nougat. Fin mjuk och fyllig mousse, fyllig krämig textur och sjungande frisk syra i koncentrerad längd. Ett festligt alternativ när det tryter i kassan väl värd att jämföras med betydligt pris-intensivare konkurrenter.

Château Bonnet Blanc 2020, Frankrike, Bordeaux, Nr 4151, 95 kr

Kräftvän av rang med inbjudande doft av gul stenfrukt och exotisk frukt. Rund mjuk och fyllig – mycket vin för pengen. Syran är tydlig men väl inbakad i värmande frukt av krusbär och vinbär. Vi dricker helt enkelt för lite vit Bordeaux och till skivan kommer den väl till pass.

Rosso Conero Vigneti del Coppo 2018, Italien, Marche, Nr 2095, 59 kr

Från Marche hämtar vi denna röda goding, ett friskt men djupt koncentrerat fruktigt vin på druvan montepulciano. En superbargain om man mäter kvalitet kontra pris, så bli inte rädd, det här är bra! Fylligt och fruktigt med fat och mogna mörka körsbär, plommon och chokladlakritstoner. Räddar vilken biff som helst!

Annons

Masi Bonacosta 2019

Masi Bonacosta 2019

Land:Italien, Valencia
Pris:109 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Masi Bonacosta 2019

Land:Italien, Valencia
Pris:109 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Här lyser Masis gedigna hantverk genom renhet, stor fräschör och de klassiska druvorna corvina, rondinella och molinara. Vinet lagras i sex månader på slavonsk ek och i en månad på flaska, innan lansering. Finessen med Masi är att förutom högsta möjliga kvalitet, erbjuda en ytterligare dimension av personlighet och charm till ett blygsamt pris. Här genom toner av körsbär, björnbär, lätt kryddighet och påfallande läcker struktur. Perfekt till grillad kalvfilé med kantareller och dragonsmör.

NR: 6998

Mer grab a bottle

Vad dricker man till grillad kyckling?
Tre bra gin till sommarens drinkar
Vad dricker man till räkor?
Tre vita nyheter på fasta hyllan
Tre viner till midsommar

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.