Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Grab a Bottle – heta nyheter i fast sortiment

Linda Pérez Medgrundare och vinskribent

En friskus till txakoli som porlar ner i glaset, dansant sherry till midsommarfesten och sommarkvällens flirtigaste röda? I veckans Grab a Bottle listar vi tre goda vinnyheter i fast sortiment.

Bästa vintipset till sommarfesten

Antxiola 2020, Spanien, Baskien, 2618, nr 189 kr

Ingen sommar utan txakoli. Här tjusar druvan hondarrabi zuri med stor citrusfrisk fräschör som läskar sig tillsammans med gråpäron, syrliga krusbär, örter och lätt sprits. Duka fram grillade skaldjur med rostat vitlöksbröd, friterad bläckfisk med chilimajjo och en försvinnande god söt tomatsallad och låt vinet glittra ner i glasen från hög höjd.

Sherry till midsommarfesten

Manzanilla San León, Spanien, Andalusien, nr 8398, 99 kr

Ännu mer gott från Spanien. Det är ju de där heta, solvarma, temperamentsfulla känslorna man älskar så mycket just nu. Här en dansande lätt manzanilla med äpplighet, nötigt inslag och angenämt jästig ton. Det här är midsommarens och sillarnas pärla, men också perfekt när du ska bjuda in till konservfest – ladda med spanska godsaker så som berberechos, anchoas, sardinas, escabeche… Salud!

Sommarens godaste Beaujolais

Saint-Amour Empreinte d’Amour 2019, Frankrike, Beaujolais, nr 2449, 169 kr

Perfekt efter kvällsdoppet – vin. Ni andas ut i den ljumma kvällen med varsitt svalt glas rött som flirtar med toner av vildhallon, svartpeppar och viol.  Druvorna till detta amorösa vin växer på kalkstensrika jordar och vinet tillverkas genom jäsning av hela klasar och delvis kolsyrejäsning.

Missa sedan inte att surfa in på våra goda liveprovning What’s Hot and What’s Gott, där Andreas Grube och Pär Strömberg botaniserar bland viner som är nya på Systembolaget. Vill du vidga dina vyer, kliva utanför den upptrampade stigen, ta ett steg utanför lådan eller är du helt enkelt bara den nyfikna typen – då är detta den perfekta guiden för dig.

⏱När: Torsdagen den 10:e juni klockan 19.00-19.45
📍Var: Wine Tables Facebook eller YouTube. 

Annons

Masisoave-vintips-Winetable

Masi Levarìe Soave Classico 2020

Land:Italien, Venetien, Soave, Soave Classico
Pris:89 ,-
Alkoholhalt:%
Sockerhalt:
Volym: ml

Masi Levarìe Soave Classico 2020

Land:Italien, Venetien, Soave, Soave Classico
Pris:89 ,-
Alkoholhalt:%
Sockerhalt:
Volym: ml

Masis Soave är ett läckert fruktigt och friskt vin med fantastiskt många nyanser. Här möts vi av solmogna persikotoner, mandel, äppelblom, fläder och citrus. En klassiker i en insmickrande stil som förenar tradition med innovation. Druvorna plockas från Monteforte d'Alpone, där jordarna är djupa med vulkaniska inslag. Vinet mognar i fyra månader, 80 % på ståltank och resterande på ekfat. Det här är en läskande fruktig aptitretare likväl som ett klockrent val till grillade skaldjur med gremolata på nyskördade örter.

NR: 6997

 

 

Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.