Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Tre vägar till landet down under

Grab a Bottle – Tre vägar till landet down under

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 1 minut

Matvänliga viner från Australien på druvan shiraz, eller syrah som vi kallar den i Europa. Ja, druvan och vinstilen down under har gjort Aussie-shiraz till ett mycket omtyckt vinval när det kommer till kötträtter, både från grill, panna och ugn. Dagens Grab a Bottle presenteras av chefredaktör Pär Strömberg som hittat vägen till sitt mathjärta genom shiraz från Australien.

winetable_grababottle_gemtree_organic_shiraz

Gemtree Organic Shiraz 2021, Australien, McLaren Vale, Nr 20033, 119 kr

Biodynamisk shiraz och det ultimata grillpanget för den som är medveten om sitt klimatavtryck, Australien till trots. Även im snön ligger tät igen just su, så har vi gått in i sommartid och med rycker barbeque-perioden allt närmre. Ett nyanserat vin, fullmatat med mörk frukt som plommon och blåbär, örtig med viol och vanilj och med köttiga kryddor, svartpeppar och lakrits. Maffigt, tätt kraftfullt utan att på något sätt bli klumpigt. Passar bäst till en klassisk Aussie-barbie med kryddiga lammkorvar, baconlindade kycklingspett, fläskkotletter och grillade grönsaker.

winetable_grababottle_dandelion_lionheaart_of_the_barossa_shiraz

Lionheart of the Barossa Shiraz 2020, Australien, Barossa, Nr 2129, 129 kr

En charmig shiraz från en av Australiens unga kvinnliga vinmakare som det haglat priser och utmärkelser över. Koncentrerad men elegant med frisk syra och stort fruktfokus. Mycket matvänligt med örtig, kryddig och mörk körsbärskärnig aromatik och torra tuggiga tanniner i ett långt pepprigt avslut med choklad och lakrits, tobak och örter. Bäst till hemmagjorda hamburgare, kryddiga korvar eller till en klassisk biff med pommes och bea.

I samarbete med Riedel

syrah glas riedel

Riedel Veloce, Syrah/Shiraz, 2 pack, 809 kr

Glaset passar till fylliga, aromatiska viner med en måttlig mängd tanniner så som syrah. Formen på kupan förstärker doften och den generösa smaken, vilket ger vinet en perfekt balans mellan frukt, syra och strävhet.

winetable_grababottle_penfolds_kalimna_bin_28_shiraz

Penfolds Kalimna Bin 28 Shiraz 2020, Australien, South Australia, Nr 16320, 249 kr

Ultraklassiskt av shirazdruvor från distrikten McLaren Vale, Barossa Valley, Padthaway, Wrattonbully och Robe. Mörka bär dominerar aromatiken, med körsbär, plommon, björnbär och tydligt rostade ekfat. Ett fylligt expressivt vin med mycket av allt där kraft och koncentration spelar huvudrollen och som tonar ut i fyllig fruktighet, plommon, björnbär, cherryvanilla, kaffe, choklad och lakrits med mogna tanniner och välbalanserad energi. Ett välmående vin till oxfilé med Café de Paris-sås och ugnsrostade örtiga rotfrukter.

Mer grab a bottle

Vintips – gott från Grekland
Vintips - Vin till ostron
Öltips – tre klassiska pilsner
Vintips - Nyheter som kvalat in genom beställningssortimentet 
Vintips – Tre perfekta röda burgarviner du inte vill missa!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.