Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Nyprovat – tillfälligt sortiment 31 mars

Nyprovat – tillfälligt sortiment 31 mars

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 11 minuter

Det är inte den starkaste uppställningen vi har sett men det finns några riktiga guldkorn i potten. Pär Strömberg har som vanligt Nyprovat de flesta och listat de bästa. Håll ett extra öga på de röda vinerna från Italien, en bra skörd vankas den som väljer rätt.

CIDER

winetable_nyprovat_pomologik_gravensteiner

Pomologik Gravensteiner, Sverige, TSE 10553, 29:70 kr (inkl. pant, 250 ml burk)

Jag är förtjust i Gravensteineräpplen, eller framförallt cider från desamma och Pomologik gör mig sällan besviken. Här en torr och frisk aptitlig matcider med smak av syrliga äpplen, lätt kolaton och exotisk frukt. Stor allokering till fint pris, perfekt att rada upp ett gäng burkar för sommarens picknicks. (Pomologik, 20000 burkar)

 

MOUSSERANDE VIN

winetable_nyprovat_kung_fu_pet_nat

Kung Fu PetNat 2022, Argentina, Mendoza, TSV 90107, 209 kr

Riccitelli Wines är en seriös och väl ansedd producent som i en relativt ny svit presenterar en tillgänglig och ungdomlig trio viner från Cuyo som de kallar Kung-Fu (inte att förväxla med Charles Smiths Kung Fu-Girl). En blend av pinot noir och malbec där musten spontanjäst på betongägg. Innan allt socker jäst ut tappas vinet på flaska och en andra jäsning påbörjas i den, med kronkapsyl, förslutna buteljen. Orange, ofiltrerat, vag doft av aprikos och persika med spritsig mousse, fyllig och bred. Syrlig och helt torr med viss skalbeska i avslutet. Drick det svalt och vila inte på hanen så ska du se att du får ett fint petnat-moment. (The Wine and Spirits Collective, 3600 fl.)

winetable_nyprovat_vino_volta_grenache

Wine Terroirists Vino Volta Methode Ancestrale Grenache 2022, Australien, Swan Valley, TSE 94214, 249 kr

Orangefärgat grumligt med doft och smak av jäst och en mix av stenfrukter, Fyllig bred mousse, beskt och torrt, lätt rödbärig med bittercitrus beska i avslutet. Kul och busigt bärig ofiltrerad pet nat på grenache från australiensiska Wine Terroirists. (Ecopé, 2400 fl.)

winetable_nyprovat_clos_henri_chapel_block

Clos Henri Chapel Block Blanc de Noirs 2019, Nya Zeeland, Marlborough, TSE 92843, 299 kr

Fransk vintradition på Nya Zeeland. Smultronbärig, frisk nos med lätt jästiga toner, brioche och örter. Enkel men inte oaäven med fräschör i syran och ett torrt avslut. Sedan tjugo år tillbaka ägs Clos Henri av det franska vinhuset Henri Bourgeois som producerat vin i regionerna Sancerre och Pouilly Fumé i Loire i över tio generationer. (Ward Wines, 480 fl.)

 

VITT VIN

winetable_nyprovat_kullabergs_askesäng

Kullabergs Vingård Askesäng 2021, Sverige, Skåne, TSE 91200, 344 kr

Ett svenskt toppvin på PIWI-druvorna souvignier gris och solaris. Syrlig nos av grapefrukt, passionsfrukt och svartvinbärsblad, krusbär och grön melon. Floral och örtig, välbalanserat syra, smaker av ljusa vingummin, örter och grapefrukt i en syrlig skalbesk bittercitruston. Välgjort, charmigt och gott. Kullabergs Vingård omfattar fjorton hektar vingårdar fördelade över tre vingårdslägen. De första vinstockarna planterades 2006. Då bestod odlingarna av endast en hektar men har sedan dess utökats för varje år. Vinmakare är K Felix G Åhrberg. (Kullabergs Vingård, 2000 fl.)

winetable_nyprovat_nik_weis_mehringer_alte_reben

Nik Weis Mehringer Alte Reben Riesling 2021, Tyskland, Mosel, TSV 91253, 198 kr

Syrlig doft av gul stenfrukt, päron och örter med en hint av vanilj. Lätt floral med hög syra och läskande frukt, kanske något tillknäppt och mår bra av lite tid, antingen i källaren eller i en karaff innan servering. Ett storasyskon till publikfavoriten Schiefer ur fasta sortimentet, men från gamla stockar uppvuxna i blå skifferjord. Weingut Nik Weis grundades 1947 av Nicolaus Weis. Vingårdarna består av fyrtio hektar och innefattar flera Cru-lägen i Mosel. (The Wine and Spirits Collective, 5400 fl.)

winetable_nyprovat_nik_weis_layet_GG

Nik Weis Layet GG 2020, Tyskland, Mosel, TSE 95195, 394 kr

Från samma producent som ovan men, rieslingdruvorna till detta vin kommer från vingårdsläget Mehringer Layet som är ett så kallat Grosses Gewächs, en motsvarig Grand Cru. Stor koncentration, energigivande syra, tyngre frukt, persika mineralitet äpple och päron i ett tvärtorrt avslut. Generös frukt och hög välbalanserad syra, otroligt gott och ett vin som har mycket lång lagringspotential. (The Wine and Spirits Collective, 900 fl.)

winetable_nyprovat_weingut_schäffer_silvaner

Weingut Schäffer Silvaner Escherndorfer Fürstenberg 2021, Tyskland, Franken, TSV 96164, 199 kr

Syrlig driven nos, örtig och gulfruktig och frisk av granny smith äpplem. Fräsch mineralitetm hög syra och energigivande vitalitet. Den anrika producenten Weingut Schäffer är kända för att göra stiltypiska och populära viner får löpande guld- och silvermedaljer för sina riesling- och silvaner-viner. I odlingen och produktionen används varken konstgödsel eller besprutningsmedel. Producenten uppger att vinet är veganvänligt. (Concealed Wines, 4200 fl.)

winetable_nyprovat_albert_boxler

Albert Boxler Riesling 2020, Frankrike, Alsace, TSE 93348, 355 kr

Mjuk inledning av mineral och gul stenfrukt. Örtig, fyllig och fet textur, kryddig med bittra toner, grapefrukt och citruszest, persika och mineral. Familjens anläggningar är centrerade kring den antika byn Niedermorschwihr i Haut-Rhin, och deras odlingar är dominerade av den imponerande granitbergssluttningen Grand Cru Sommerberg. (Wine Group Sweden, 300 fl.)

winetable_nyprovat_joseph_drouhin_pouilly_vinzelles

Joseph Drouhin Pouilly-Vinzelles 2019, Frankrike, Bourgogne, TSE 93671, 249 kr

Ett mycket charmigt vin till otroligt bra pris kontra kvalitet. Fullmatat av gul stenfrukt, exotisk frukt, brynt smör, örter och vanilj. Läskande frisk syra och fylligt fet i texturen, i perfekt harmoni till stram och tät struktur. Energifyllt med en lång läcker finish. Familjen Drouhin har gjort vin sedan 1880 och idag är det Véronique Drouhin som är huvudvinmakare. Idag odlas alla deras vingårdar biodynamiskt där endast naturliga produkter får användas med den största respekt för jorden, vinrankan och miljön. (Provinum, 1170 fl.)

winetable_nyrovat_pike_road_willamette_valley

Pike Road Willamette Valley Chardonnay 2021, USA, Oregon, TSV 90111, 199 kr

Syrlig gulfruktig nos, gula krusbär, äpple och lime, stram syra, bjussig rik solmogen frukt stenfrukt, apelsinskal, örter och vanilj. Fyllig och tät, fet textur och läskande friskhet med lätta vaniljiga fatttoner mot slutet. Våga testa Oregon-chardy, du kommer inte bli besviken. På Pike Road har de tron på att vinframställning börjar med bra jordbruk, därför har de gjort sitt mål till ett uppdrag att stödja små familjeägda vingårdar för att skapa viner av kvalitet, värde och integritet. Idag hämtar de frukt från över tjugo kontrakterade gårdar i Oregons norra delar. (Divine, 6000 fl.)

winetable_nyprovat_vino_volta_nothing_wrong_with_old_school_chenin_blanc

Vino Volta Nothing Wrong With Old Skool Chenin Blanc 2021, Australien, Swan Valley, TSE 93447, 199 kr

Producerat av Wine Terroirists label Vino Volta, precis som grenache-bubblet ovan. Vino Volta är “the wine child” mellan Garth Cliff & Kristen McGann som tillsammans har en samlad erfarenhet av över 40 år i vinbranschen. De gör främst viner på chenin blanc och grenache från gamla stockar i relativt varma Swan Valley strax utanför Perth. Vino Volta gillar att experimentera och gillar att leka. Här en direktpressad ren och frisk chenin, krispig gul frukt, örtig, fräsch mineralitet, hög syra med energisk struktur. Sånt här vill jag gärna se mer av i TS. (Ecopé, 1200 fl.)

 

ORANGEVIN

winetable_nyprovat_radikon_slatnik

Radikon Slatnik 2020, Italien, Friuli, TSE 90326, 349 kr

Chardonnay dominerad med 80 procent och 20 procent lokala tokai fruilano, skalmacererat och intensivt guldorange i färgen. Aromatisk och koncentrerad nos, lätt volatila syror, energisk av aprikos och gul stenfrukt, apelsin, örter och torkad pomerans. Fyllig och kraftfull, tät och välstrukturerad. Smakerna går igen från doften men lyfts av frisk syra, balans i texturen och ett torrt lätt tanninintegrerat avslut. Stort, läskande, rustikt, seriöst och förföriskt från en av naturvins och orangevins pionjärerna Stanko Radikon, nu i händerna på sonen Sasja. (Enjoy Wine & Spirits, 360 fl.)

winetable_nyprovat_airlie_bank_gris_on_skin

Airlie Bank Gris on Skins 2022, Australien, Yarra Valley, TSE 93696, 179 kr

Pinot gris från innovativa Punt Road där musten fått spontanjäsa som hela klasar med skalkontakt i fyra dagar efterföljt av lagring på franska ekfat. Ljust orangerosa med inbjudande doft och smak av smultron, grapefrukt, rabarber, blodapelsin och vattenmelon. Ett läskande friskt syrligt vin som skalmacererat en tid och med det fått både färg och struktur, hög syra och välbalanserad frukt med energi och elektrisk inneboende kraft. Josigt, läskande och drivet glou glou! (Quaffable Wines, 3120 fl.)

 

ROSÉVIN

winetable_nyprovat_susana_balbo_signatur_rosé

Susana Balbo Signature Rosé 2022, Argentina, Uco Valley, TSV 93564, 159 kr

Från ”the first lady” av argentinska viner, Susana Balbo, en purung laxrosa rosé med friska lätta rödbäriga toner, smultron och hallon, köksörter, och läskande frisk syra med fin struktur, ett gastrovin av sextio procent malbec och fyrtio procent pinot noir. Ljust rosa, smultron, hallon, örter. Välbalanserat mellan frukten, syran och den torra strama texturen. (Valid Wines, 5400 fl.)

 

RÖTT VIN

winetable_nyprovat_cuvee_sextant_les_celliers_dorfee

Les Celliers d’Orfée Cuvee Sextant 2020, Frankrike, Languedoc-Roussillon, TSV 95538, 198 kr

Sextanten från Corbières är tillbaka med fyllig tät aromatisk doft av mörk frukt och rökiga fat, tjära och nylagd asfalt. Tät och kraftfull, fyllig med övertydliga rostade fat och rökiga charkuterier. Hälften syrah och hälften carignan från välrenommerade kooperativet Celliers d’Orfee där man låtit hela druvklasar jäsa i en så kallad kolsyrejäsning. (Swedish Wine Cellar, 12000 fl.)

winetable_nyprovat_benoit_cantin_la_grande_cote

Benoit Cantin La Grande Côte 2019, Frankrike, Bourgogne, TSE 92022, 232 kr

Appellationen Irancy gäller enbart för röda viner. Sedan 1994 drivs egendomen i femte generationen av Benoît Cantin. Vingårdarna omfattar totalt sexton hektar varav majoriteten är planterad med pinot noir och en liten del av den lokala druvsorten caesar, även en liten andel gamay odlas. Här deras pinot noir i kraftfull stil. Dov djup aromatik av mörkt röd frukt, mogna körsbär, mogna jordgubbar och sandelträ. Örtig fatkryddig med en vaniljtouch och ett rökigt sting i avslutet. (Terroir, 1200 fl.)

winetable_nyprovat_terres_dorees_beaujolais_lancien

Terres Dorées Beaujolais L’Ancien 2021, Frankrike, Beaujolais, TSE 93643, 179 kr

Biodynamisk tillämpning i vingårdarna, men utan certifiering. Gamay från odlingar i Charney, strax norr om Lyon, och från händerna på naturliga vinmakarkändisen Jean Paul Brun. Aromatisk, parfymerat av röda bär, körsbär, skogsbär, vildhallon, blåbär och vitpeppar, läskande fruktig med frisk syra. Mjukt och lent, piggt och friskt. (Divine, 3600 fl.)

winetable_nyprovat_vigna_valmaggiore_grimaldi

Giacomo Grimaldi di Grimaldi Ferruccio Nebbiolo d’Alba Vigna Valmaggiore 2020, Italien, Piemonte, TSV 93076, 189 kr

Toppnebbiolo som slagit sig in som TSV med stor allokering, hörde jag HURRA? Vi är många som längtat efter ett vin av den här kalibern att bunkra utan att skinna sig black. Nebbiolo från 40-åriga rankor från den av skog omgärdade högt belägna och branta vingården Valmaggiore. Klassiskt parfymerad aromatik av nypon, rosor, körsbär, tjära och fat. Syrlig och fruktig med torra strama tanniner, läskande och läckert, med ett örtigt avslut. Hantverksmässig naturlig vinmakning. Stilen är omisskännlig för nebbiolo från Barolo. Det vittnar också om vilken kvalitet detta vin har för längre lagring. Dessutom till ett fantastiskt bra pris. Många flaskor släpps, köp och göm undan! (Panache, 12000 fl.)

winetable_nyprovat_chiarlo_i_ciprezzi_nizza

Michele Chiarlo I Cipressi Nizza Barbera 2020, Italien, Piemonte, TSE 95790, 189 kr

Fat och rödblå frukt direkt i nosen. Smörkola, blåbär, lingon, tranbär allt i koncentrerad och tät struktur med unga, lite spretiga tanniner. Kraftfull energisk hög syra, torr i avslutet som är syrligt och mörkt rödbärigt med mogna körsbär och fatkrydda. Vinmakaren Michele Chiarlo har gjort sina ursprungstypiska viner i Piemonte sedan 1956. (Lively Wines, 3600 fl.)

winetable_nyprovat_brancaia_chianti_classico_gran_selezione

Brancaia Chianti Classico Gran Selezione 2019, Italien, Toscana, TSE 13028, 638 kr

Brancaia grundades 1981 av det schweiziska paret Brigitte och Bruno Widmer, i samband med att de köpte mark i närheten av byn Radda i Chianti Classicos västra delar. Idag är parets dotter Barbara Widmer som tagit över båder vingårdar och vinmakande. Gran Selezione 2019 är första årgång för detta vin, ett exceptionellt vin av högsta klass. Ren och kraftfull. Elegant och förförisk med en parfym av körsbär, örter, rosor och viol. Välbalanserat med energisk kraft, mineraliskt driven med syrlig friskhet, tuggiga tanniner och en örtkryddig, välbalanserad och fatstrukturerad finish. Gran Selezione 2019 består av de bästa sangiovesedruvorna från vingårdar i Castellina där den ursprungliga vingården La Brancaia ligger. Efter avslutad jäsning förs vinet över till 500-liters fat och får spendera 18 månader på dessa under mognadsprocessen. Därefter förs vinet över till cement-tankar och får vila på dessa i ytterligare tre månader. Efter buteljering lagras vinet i ytterligare ett år hos producenten innan lansering. (Johan Lidby Vinhandel, 300 fl.)

winetable_nyprovat_val_delle_corti_chianti_classico

Val delle Corti Chianti Classico 2019, Italien, Toscana, TSE 94217, 229 kr

Biodynamisk Radda-dynamik parfymerad av blödande körsbär, läskande frisk hög syra, jordig minealitet och pigg frukt. PÅ det kommer även en dos mylla och jord, mineralitet och vilda örter och såklart massor av Jupiters blod, karaktäristik från den undersköna rustika sangiovesen. Ursprungstypiskt och naturligt och naturligtvis typiskt nog ett givet köp.(Panache, 1200 fl.)

winetable_nyprovat_ponce_P_F_Bobal

Bodegas y Viñedos Ponce P.F. Bobal 2021, Spanien, Kastilien-La Mancha, TSE 95290, 199 kr

Ekologiskt odlad bobal från Manchuela strax söder om Madrid. Den lokala druvan bobal levererar pepprig och örtig frukt. Jag har gillat vinet i tidigare årgångar men det är något som skaver under provningen av den här årgången. Vagt brettig och mörkt rödbärig, örtig nos. Torr och sträv, läskande syrlig men något urvattnad och kort i rocken. Kanske bara en olycklig flaskvariation, för jag har tro på det här vinet. P.F. står för Pie Franco som betyder oympade stockar på spanska, det vill säga att druvorna växer på sina egna rotstockar. (Quaffable Wines, 1200 fl.)

winetable_nyprovat_catena_agrelo_cabernet_sauvignon

Catena Agrelo Cabernet Sauvignon 2020, Argentina, Mendoza, TSE 94179, 169 kr

Det här smakar mycket och tydligt cabernet sauvignon i sin puristiska form, tät och fruktigt av svartvinbär, plommon och ceder. Tanninrikt och elegant i stram och fokuserad i välmående balans mellan syra, frukt och fatstruktur. Enkelt måhända, men vad mer behövs när man får det serverat druvrent med tydligt ursprung och till ett kanonpris dessutom?! (Wine Affair, 3000 fl.)

winetable_nyprovat_P_S_Garcia_pinot_noir

P.S. Garcia Pinot Noir 2021, Chile, Aconcagua, TSE 92562, 269 kr

P.S. Garcia grundades 2006 och drivs av Felipe Garcia som har bakgrund som vinmakare hos Casas del Bosque och Jackson Family Wines i Chile. Fokus ligger på druvsorten pinot noir. Felipe var även med och grundade MOVI (Movement of independent winegrowers) och VIGNO (Vignadores de Carignan). Kryddig och örtig doft med blåbär, jordgubb och björnbär. Josigt och syrligt med strama tanniner, sträv med ungdomlig eftersmak. Rödbärig av jordgubb, vildhallon, blodapelsin med fatkaraktäristiskt sandelträ i avslutet. (Remilio, 600 fl.)

winetable_nyprovat_dandelion_firehawk_mclaren_vale_Shiraz

Dandelion Vineyards Firehawk McLaren Vale Shiraz 2020, Australien, McLaren Vale, TSV 95881, 209 kr

En charmig shiraz från en av Australiens unga kvinnliga vinmakare som det haglad priser och utmärkelser över. Sakta kryper Dandelions viner mig in på skinnet. De är mer hjärtliga och ärliga än vad skenet först bedrar. Örtig mörkt rödbärig doft med inneboende stendammig mineralitet. Koncentrerat och fylligt, stram struktur med generös textur. Örtigt efterspel med mynta och eucalyptus. (Tryffelsvinet, 10200 fl.)

winetable_nyprovat_ata_rangi_crimson_pinot_noir

Ata Rangi Crimson Pinot Noir 2020, Nya Zeeland, Martinborough, TSE 93010, 189 kr

Prisad pinot från välrenommerad producent i Wairarapa. Rödbärigt av jordgubb och körsbär, sandelträ och örter. Driven syra, hög frisk bärighet, torra örter och tanniner. Det är ingen hemlighet att Ata Rangi är vida kända över världen för sin sauvignon blanc men deras pinot noir ligger inte långt efter och med ett urval från en del av de äldsta vingårdarna i Martinborough, planterade med den mytomspunna abelklonen, tagen från Bourgogne under mitten a 70-talet, har man pinot av högsta klass. (Vintedge, 1200 fl.)

 

WEBB-lansering 30 mars, kl 10.00

winetable_nyprovat_artuke_el_escolladero

Artuke El Escolladero 2020, Spanien, Rioja, TSE 95285, 649 kr

Artuke är en del av producentgruppen Rioja’n’Roll, en sammanslutning vinodlare och vinmakare som vill framhäva produktion av terroirviner med tydlig identitet. De ser sig själva som förvaltare av ett arv. Druvorna placerades i jäskar av cement utan att krossas, och alkoholjäsningen inleddes inuti de hela druvorna genom så kallad kolsyrejäsning. På grund av gravitationstrycket sprack så småningom druvorna i botten på tanken, och en intensivare vanlig jäsning tog vid. Efter avslutad jäsning och påföljande maceration pressades vinet och fördes över på ekfat för vidare lagring. En modern Rioja med mörkbärig frukt, tuggiga tanniner, strukturerat och ännu ungt, perfekt för en tids mognad och lagring. Åttiofem procent tempranillo och femton procent graciano. Vingården El Escolladero planterades 1950 och är belägen på 660 meters höjd över havet nära byn Ábalos i Rioja Alavesa. Vingården tar sitt namn från det spanska ordet “escollo”, vilket betyder stötesten eller hinder. Detta för att belysa vingårdens otillgängliga och svårarbetade läge. (Quaffable Wines, 66 fl.)

winetable_nyprovat_artuke_la_condenada

Artuke La Condenada 2020, Spanien, Rioja, TSE 95289, 799 kr

Mörkfruktig och josig med tät bärstruktur, energisk syra och livliga tanniner. Åttio procen är tempranillo och övriga tjugo procent fördelat över graciano, garnacha och palomino fino. Druvorna är samplanterade, skördade, avstjälkade och spontanjästa tillsammans i rostfria ståltankar utan att krossas. Efter en tids maceration flyttades vinet till ekfat där den malolaktiska jäsningen ägde rum innan slutlig lagring. La Condenada är en enskild vingård som ligger på drygt 500 meters höjd i den något svalare subregionen Rioja Alavesa. Namnet betyder “den fördömda”, och syftar till att vingården var övergiven och utdömd innan familjen de Miguel Blanco beslutade sig för att köpa den. Familjen ser det som ett kall att återupprätta vad de anser är suveräna vingårdar, och kallar La Condenada för sin Grand Cru. (Quaffable Wines, 66 fl.)

winetable_nyprovat_ceretto_barolo_prapo

Ceretto Barolo Prapó 2018, Italien, Piemonte, TSE 93782, 1089 kr

Ekologiskt odlad och handskördad nebbiolo. Kraftfull och intensiv av mörkt röd frukt, körsbär och fat, trä och örter. Mjuk och följsam, fin syra och frukt, välbalanserat och tillgängligt. Druvorna pressas skonsamt och musten får sedan spontanjäsa i ståltank med pigeage. Jäsningen pågår ungefär femton dagar, temperaturen varierar beroende på jäsningen. Tio till femton dagars skalmaceration. Vinet har lagrats tolv månader i franska 300-liters fat. Sedan följer ytterligare tolv månaders lagring i gamla tjugofem hektoliters botti. Avslutningsvis ungefär tolv månaders lagring i flaska. Vinet är redo att njutas ungt men kommer att fortsätta utvecklas positivt i många år. Vingården ligger belägen mellan Serralunga d’Alba och Baudana. Rankorna planterades på slutet av 70-talet och växer cirka 300 meter över havet. Ceretto äger 2,4 hektar av den totala vingårdsytan på åtta hektar. Cerettos Prapó vinifieras och lagras på vineriet i Bricco Rocche. (Valid Wines, 60 fl.)

winetable_nyprovat_ceretto_barolo_brunate

Ceretto Barolo Brunate 2018, Italien, Piemonte, TSE 93711, 1089 kr

Ekologiskt certifierat och handskördat från totalt 5,60 hektar från Brunate i La Morra. Friskt bärig med örter, rosor och nypon. Tuggiga sträva tanniner, eldigt kryddigt avslut. Druvorna pressas skonsamt och musten får sedan spontanjäsa i ståltank med pigeage. Jäsningen pågår ungefär femton dagar, temperaturen varierar beroende på jäsningen. Tio till femton dagars skalmaceration. Vinet har lagrats tolv månader i franska 300-liters fat. Sedan följer ytterligare tjugofyra månaders lagring i gamla tjugofem hektoliters botti. Avslutningsvis ungefär tolv månaders lagring i flaska. (Valid Wines, 120 fl.)

 

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.