Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Tre bra ölnyheter på fasta hyllan

Grab a Bottle – Tre bra ölnyheter på fasta hyllan

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Skummande, kalla, läskande och smakrika – ibland vill man välja bort vinet och istället satsa på en riktigt bra öl. Andreas Grube har provat igenom de nyheter som tagit plats på den fasta hyllan i mars och tipsar här om tre favoriter.

Öl, Nibble IPA från Oppigårds bryggeri.

Oppigårds Nibble India Pale Ale, Sverige, nr 55693, 26,90 kr

Oppigårds hör till ett av mina absoluta favoritbryggerier, just för att de aldrig gör mig besviken, oavsett vilken stil av öl det handlar om. Den här IPA:n har tidigare legat i beställningssortimentet men har nu, glädjande nog, tagit klivet in i fast sortiment. Doft och smak bjuder på kåda, barrskog, mogen apelsin, ananas och rejäl bett i beskan. Fyllig, smakrik och väldigt god. Sitter bra på egen hand de första vårkvällarna på balkongen.

Öl, Lager Esther från Smith Street Brew.

Smith Street Lager Esther, Sverige, nr 1092, 17,90 kr

Smith Street Brew ligger, precis som Oppigårds, i Hedemora i Dalarna. Faktum är att Smith Street faktiskt också håller till i de lokaler där Oppigårds förut huserade. Och nog för de traditionen med riktigt god och välbryggd öl vidare! Här har vi en klassisk ljus lager i törstsläckande och härlig stil, också med tydlig maltkryddighet, stenfrukter och med snyggt balanserad beska i avslutet. Lika god på egen hand som till klassisk husmanskost.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

riedel ölglas

Riedel Veritas, ölglas, 2-pack, 607 kr

Riedel Veritas är en serie maskintillverkade kristallglas med samma charm som munblåsta glas – men en precision som endast maskintillverkningen kan uppnå. Det vackert välformade glaset är särskilt designat för att framhäva det bästa ur ölet och ge dig den perfekta smakupplevelsen. Glasets tulpanform bidrar dessutom till att skapa en härlig skumkrona när ölet hälls upp.

Öl, IPA från Train Station Brewery.

Train Station Brewery IPA, Sverige, nr 1094, 27,90 kr

Train Station Brewery, från Knivsta norr om Stockholm, brygger sitt öl i en gammal tågstation från 1867. Men trots de gamla anorna i själva lokalerna gör man modern öl i mycket välbalanserad och smakfull stil. Här serveras en klassisk IPA med rejält bett i beskan och smaker av barrskog, mogen apelsin, lite blommighet, vanilj och knäckiga övertoner. Lång och suveränt balanserad eftersmak. Mums!

 

 

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.