Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Grab a Bottle – tre prima mörk rom

Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Mörk rom är både trendigt och vansinnigt gott – och passar dessutom lysande bra så här när vi så smått går mot de mörkare årstiderna. Andreas Grube har valt ut tre kryddigt smakrika flaskor som finns att hitta på många Systembolag.

plantation

Plantation Grande Reserve Barbados, nr 10310, 298 kr

Plantation är en ikon i sammanhanget och producerar rom i en mängd olika stilar och från olika ursprung. Det här är en favorit som jag gärna återkommer till. Fyllig, rund och mjuk med gott om vanilj, arrak, marsipan och choklad. Samtidigt finns här också en zestighet och kryddighet som balanserar upp snyggt. Klockrent för pengen!

flor-de-cana

Flor de Caña Gran Reserva 7 Years, nr 334, 279 kr

Fantastiskt bra rom från Nicaragua i väldigt torr och kryddig stil. Här domineras doft och smak av kanel, nötter, vaniljkola, muscovadosocker och arrak. Rak och rättfram i smaken, och en rom som såklart gör sig alldeles utmärkt på egen hand men som också är perfekt om man vill göra romversioner på klassiska stiffa drinkar som Old Fashioned och Manhattan.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

Riedel Veloce, Water, 2-pack, 244 kr

Riedels populära serie Veloce har fått sitt namn från italienskan ord för snabb och bjuder på ett brett sortiment av tunna, druvspecifika kristallglas. Glaset Water passar lika väl till vatten som till rivig och avrundad bourbon, där glasets form skapar harmoni mellan dryckens utseende, doft och smak.

diplomatico-reserva

Diplomático Reserva Exclusiva, nr 356, 549 kr

Riktigt pampig, elegant och finessrik rom från Venezuela med det där lilla extra i varje detalj. Framfusig och smakrik med doft och smak av torkad tropisk frukt, vaniljkola, choklad, kanelstänk, nötter, torkade dadlar och en försiktig lakritston. Väldigt snygg balans mellan kryddighet och sötma rakt igenom hela upplevelsen.

Annons

Winetable Champagne Palmer & Co Brut Reserve fynd

Palmer & Co Brut Reserve

Land:Frankrike, Champagne
Pris:329 ,-
Alkoholhalt:12%
Sockerhalt:7 g/l
Volym:750 ml

Palmer & Co Brut Reserve

Land:Frankrike, Champagne
Pris:329 ,-
Alkoholhalt:12%
Sockerhalt:7 g/l
Volym:750 ml

Systembolagets stora champagnefynd! En bra allroundchampagne som sitter snyggt som aperitif och inledning på kvällen, men som också kan matcha det mesta i fisk- och skaldjursväg, liksom lättare kycklingrätter, gärna citronkryddad. Eller varför inte testa en klassiker och duka fram små bites med rostat bröd, smetana och löjrom? Den här champagnen är inget man behöver vänta på eller ge många år i källaren utan dricks bra redan nu. Testa gärna att byta ut det klassiska flöjtglaset mot en större kupa så får du ut ännu mer av doftprofilen.

NR: 7372
 

Mer grab a bottle

Grab a Bottle – tre bra rosébubbel
Grab a Bottle – vi provar Fredrik Wikingssons fyra favoritöl
Grab a Bottle – tre bra septembernyheter
Grab a Bottle - Tre finare vinare i fasta sortimentet med ny årgång
Grab a Bottle – triss i bra alkoholfritt
Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.