Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre glimrande höstpärlor

Grab a Bottle – tre glimrande höstpärlor

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 2 minuter

När hösten drar in är det alltid härligt att tända en brasa, ett par stearinljus och låta höstmaten ta sin tid på spisen. I veckans Grab a Bottle har jag valt ut tre lite udda viner som passar höstens mat extra fint. En österrikisk riesling, en italiensk merlot och en spansk mourvédre.

winetable_leth_riesling_selection

Weingut Leth Riesling Selection 2021, Österrike, Niederösterreich, Nr 2581, 99 kr

Ett av de bästa och mest prisvärda släppen i fast sortiment för september kommer från Österrike och kvalitetsproducenten Weingut Leth. Dessutom märkt Hållbart val genom den lättare glasflaskan. Här fångar jag upp toner av päron, citrus i en örtigt vitpepprig doft där smaken håller med och bjuder till med en frisk och pigg syra. Välbalanserat, rent och snyggt! Den här finingen plockar jag fram till färska ostron, till krabba naturell eller till en fisksoppa på gös och räkor.

winetable_grababottle_zenato_merlot_garda

Zenato Garda Merlot 2018, Italien, Venetien, Nr 32224, 149 kr

Italiensk merlot från Gardasjöns sydsida fylld av cherry chocolate, fat, mogna blå plommon och körsbär. Ett mjukt och sammetslent vin med solskensvärmande frukt och sval läskande syra. Ett unikt uttryck med lång historik i vår svenska mylla där vi lärt oss älska fyllig frukt med inslag av tobak och flirtig vanilj. Den här serverar jag till höstens sista grillade biff med bea och pommes innan grillen åker in i vinterförvaring.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

cabernet vinglas riedel

Riedel Veloce Cabernet/Merlot, 2-pack, 718 kr

Ett lyxigt rödvinsglas i krispig kristall med stor och hög kupa som förhöjer smakupplevelsen. Glaset är särskilt formgivet för att mildra strävhet och tona ner syra, vilket ger vinet en rundare och fylligare smak. Utmärkt till klassiskt rött.

winetable_parajes_del_valle

Parajes del Valle Monastrell 2021, Spanien, Murcia, Nr 2532, 99 kr

Josigt och gosigt från Jumilla på ekologiskt odlade druvan monastrell (mourvédre), som vuxit i vingårdar på ca 600 möh. Doft och smak av röda bär, som körsbär och vildhallon, trängs i en torrt och stramt örtig och kryddig kostym, lite ungt och spretigt men mycket bra sett till priset. Avslutet bjuder en läskande syrlig finish med lätt struktur. Kvalitet, innehåll, hållbarhet och design, tickar många boxar för den lilla hjärteproducenten som fick jackpot på Bolis. Ett allround vin till löjligt bra pris som passar till det mesta, från charkbrickan, via grillad kyckling till bräserade fläskkotletter med mycket örter.

Annons

Casa E. di Mirafiore Langhe Dolcetto Organic 2021

Casa E. di Mirafiore Langhe Dolcetto Organic 2021

Land:Italien, Piemonte
Pris:211 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Sockerhalt:
Volym:750 ml

Casa E. di Mirafiore Langhe Dolcetto Organic 2021

Land:Italien, Piemonte
Pris:211 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Sockerhalt:
Volym:750 ml

Ett ekologiskt vin på druvan dolcetto från klassiska egendomar i hjärtat av Piemonte. Finstämt, lätt och fruktigt med mörka körsbär, örter och ljuva sötlakritstoner – mjuka tanniner och frisk, uppiggande syra. Slå upp i stor kupa till mustig bolognese, krämig lasagne eller en bricka med italienska ostar.

NR: 57707
 

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.