Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – vårskrik genom tre roséviner

Grab a Bottle – vårskrik genom tre roséviner

Lästid: 2 minuter

Det krävs ett litet gräv i bolagets fasta sortiment för att hitta roséguldet. Lejonparten av det goda lanseras i tillfälligt sortiment eller ligger i beställningssortimentet. Men misströsta ej – det finns undantag. Här bjuds tre rosa pärlor i fast sortiment.

Jurtschitsch Rosévom Zweigelt 2020, Österrike, Kamptal, nr 5600, 119 kr

Druvan zweigelt – en korsning mellan saint-laurent och blaufränkisch och den mest utbredda druvan i Österrike. Här bjuder den klassiska, välrenommerade vinegendomen Jurtschitsch en ren och skär sommardans i mjukt rödbärig, friskt aromatisk och svårslaget läskande stil. Bästa picknickvinet helt klart – servera till en sallad med grön sparris, parmesan och rostade hasselnötter.

Grab a Glass

vinglas riedel sauvignon blanc

Sauvignon Blanc, 2-pack, 649 kr

I samarbete med Riedel

Detta vackra vinglas är särskilt framtaget för eleganta, läskande viner av druvan sauvignon blanc. Glaset passar utmärkt till allt ifrån Loiredalens strama, mineraliga Sancerre och Pouilly-Fumé, till friska roséviner och viner med mer exotiskt fruktiga drag. Den generösa kupan förstärker druvans fräschör och intensitet och ger därtill vinet fin balans mellan frukt, syra och mineralitet.

Sancerre Rosé 2020, Frankrike, Loire, nr 4668, 149 kr

Trädgårdsrosé! Pinot noir från jordar rika på kalksten ger ett friskt sommarfruktigt vin med toner av vita blommor, citrus och mineral. Lika seriöst som flirtigt läskande – en  alldeles utmärkt medhjälpare i köksträdgården – ta med en immig flaska när du ska plantera ut sockerärter och skörda rädisor.

Les Lauzeraies Tavel 2019, Frankrike, Tavel, nr 2724, 129 kr

Rosevinets vagga Tavel bjuder rosa rikedom i synnerligen matvänlig, välgjord stil. Rik struktur med fin fruktig koncentration, inbjudande örtighet och stor fräschör. Det här är en perfekt följeslagare till sommargrillen och matchar såväl en fin bit fisk som lammracks marinerade i franska örter.

För än mer ljuvliga roséviner – kika in på vår rosévinsprovning  – Wine Tables Guide till Rosévinsgalaxen📍 Var: Wine Tables Facebook eller YouTube. Missa inte heller vårt goda recept på ingefärsstekta gambas!

Annons

La Bastide Blanche 2018

La Bastide Blanche 2018

Land:Frankrike, Provence
Pris:189 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

La Bastide Blanche 2018

Land:Frankrike, Provence
Pris:189 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Från sydsluttningar som vetter mot Medelhavet plockas de ekologiskt odlade druvorna till denna djupt nyanserade röda pärla. Det här är Bandol så det står härliga till, genom merparten mourvèdre och grenache som vilat 22 månader på fransk ek. Ett mörkt saftigt fruktigt vin med kryddig struktur och uttrycksfullt djup. Servera i stor kupa till grillad entrêcote med brytbönor och smör smaksatt med vitlök och franska örter.

NR: 2262

 

 

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.