Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Tre lättsamt friska roséviner

Grab a Bottle – Tre lättsamt friska roséviner

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Just nu svämmar hyllorna över av roséviner i alla tänkbara stilar och prisklasser. Och visst är det underbart med ett glas sval rosé så här när vi kliver in i juni. Men vad ska man välja av alla godsaker? Andreas Grube tipsar här om tre klockrena val som inte gör dig besviken – och som finns att hitta på de flesta Systembolag.

Friskt rosévin från Frankrike.

Les Fumées Blanches Rosé 2021, Frankrike, nr 22138, 99 kr

Den här godingen på druvan sauvignon gris (en variant av sauvignon blanc med rosa skal) är alltid en stabil och pålitligt pava. Frisk, lättsam, ren och krispig i stilen med doft och smak av syrliga röda bär, rabarber, blodgrape och massa färska gröna örter. Okomplicerad och lättgillad rosé som sitter lika bra på egen hand som till lätta sallader eller grillad halloumi.

Karaktärsfullt rosévin från Österrike.

Jurtschitsch Rosé vom Zweigelt 2021, Österrike, nr 5600, 125 kr

År efter år en av mina personliga favoriter i det fasta sortimentet. Här finns en stadga och en karaktär som gör att den verkligen sticker ut i mängden. Riktigt bra klipp i syran men också med koncentrerade smaker av hallon, smultron, vinbär och blodgrape, toppat med gräsiga örter och en lätt blommighet. Så snyggt!

I samarbete med Riedel

riedel-veloce-chardonnay-vinglas-2-pack

Riedel Veloce Chardonnay, vinglas 2-pack, 589 kr

Riedels serie Veloce är döpt efter det italienska ordet för snabb. Vinglasen i tunn, elegant kristall är formgivna för viner på druvan chardonnay – perfekta för ekfatslagrade, fylliga viner med låg syra. Den stora kupan med vid öppning förstärker aromerna och de ljuva ekfatstonerna.

Lyxigt och elegant rosévin från Frankrike.

M de Minuty Rosé 2022, Frankrike, nr 2590, 169 kr

Kostar ett par tjugor extra, men bjuder också på en smakupplevelse som tar det där extra klivet upp på smakstegen. Här finns fin koncentration och smakrikedom, samtidigt med finstämd finess och lätthet i anslaget. Gott om vita och röda vinbär, syrliga smultron och ett knippe färsk timjan. Står pall för såväl vegetariskt och fisk som för lättare kycklingrätter.

Annons

Lionheart of the Barossa Shiraz 2020

Lionheart of the Barossa Shiraz 2020

Land:Australien
Pris:129 ,-
Alkoholhalt:14.5%
Sockerhalt:3 g/l
Volym:750 ml

Lionheart of the Barossa Shiraz 2020

Land:Australien
Pris:129 ,-
Alkoholhalt:14.5%
Sockerhalt:3 g/l
Volym:750 ml

Lionheart of Barossa från Dandelion Wineyards är ett Barossa-shiraz som inte sviker och som dessutom har vunnit flera utmärkelser, inte svårt att förstå varför! Koncentration syns redan i den vackra mörka, blåröda färgen. En tät aromatisk doft av saftiga björnbär, mörk choklad, kaffe och lite krut av svartpeppar. Ett vin som passar perfekt till grillade  hamburgare, kryddiga korvar eller till en klassisk biff med pommes och bea.

NR: 2129

 

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.