Hemmagjord äppelglögg - WineTable

Hemmagjord äppelglögg

Linda Pérez Redaktör och vinskribent

Hemmagjord äppelglögg är svårslagen. Äppelfriskt syrlig, fruktig, kryddig och stark, om man vill. Här bjuder vi på det godaste receptet.

Hemmagjord äppelglögg är svårslagen. Äppelfriskt syrlig, fruktig, kryddig och stark, om man vill. Här bjuder vi på det godaste receptet.

INGREDIENSER

1.1 liter färskpressad äppeljuice (eller färdig av bättre sort)
2.1 flaska torrt vitt vin
3. 1 citron, saft o rivet skal
4. 200 g råsocker
5. En tesked färsk riven ingefära
6. 1 vaniljstång
7. 1 bit kanel
8. 5 st stjärnanis
9. 10 st hel grön kardemumma
10. Rom eller Whisky efter smak och behov

SÅ GÖR DU

  1. Häll äppeljuice, vin, citron, riven ingefära och råsocker i en kastrull
  2. Skrapa ur och i vaniljen.
  3. Bryt kanelen i bitar, krossa kryddor grovt.
  4. I med allt i kastrullen.
  5. Värm upp sakta med lock. Det ska inte koka.
  6. Spetsa med starkt efter behov.

SKÅL!

Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.