Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Juligt bubblande äppeldrink med kanel

Juligt bubblande äppeldrink med kanel

Bild på Wine Table
Wine Table

Lästid: 1 minut

Krydda din Rotari Brut Riserva med äppelmust, en kanelstång och/eller stjärnanis för en drömigt syrlig välkomstdrink eller fräsch avslutning på middagen. Festligt och läskande!

I samarbete med The Wineagency

  • En del Äppelmust
  • Två delar Rotari Brut Riserva 2015
  • Garnera med torkat äpple, stjärnanis eller kanelstång.Fördela äppelmusten i champagneglas, ca en halv deciliter i varje. Fyll på med kyld Rotari Brut Riserva och servera genast.

winetable_alpvin_rotari_BR

Hitta din butik här.

Mer om Rotari Brut Riserva 2015

Vid Dolomiternas fot, där vindar sveper över terrasser och dalar, är klimatet optimalt för att producera mousserande vin av högsta kvalitet – metodo classico Trento DOC. På bästa vingårdsläge vid Trentinos kullar plockas chardonnay-druvorna till eleganta och friskt fruktiga Rotari Brut Riserva 2015. Detta årgångsbetecknade vin tillverkas enligt Metodo Classico och vilar i minst 36 månader på sin jästfällning, vilket ger en komplex, nyanserad smak. Vinet har stor elegans med smaker av gula äpplen, citrusfrukt, rostade nötter och en lång mineraldriven eftersmak. En fullträff till charkbrickan fylld med allt från oliver, melon, salami, kex, vindruvor till en riktigt god parmiggiano eller taleggio.

Om producenten

Mezzacorona, som grundades 1904 i Trentino, är en sammanslutning av kvalitetsmedvetna vinodlare och anrika vinfamiljer som tillsammans förfogar över 2 800 hektar av de bästa vinmarkerna vid foten av de italienska Alperna. Ett team av oenologer och agronomer arbetar dagligen tätt samman med de olika odlarna genom hela processen från blommande vinranka till buteljerat vin. Mezzacorona är områdets mest betydande producent, mest kända för sina mousserande viner under namnet Rotari, skapade på Pinot Noir och Chardonnay enligt traditionell metod, med en andra jäsning på flaska.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.