Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – glödheta röda ur fasta sortimentet

Grab a Bottle – glödheta röda ur fasta sortimentet

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 2 minuter

Tripp trapp trull av glödheta röda nyheter ur decembers lansering i fasta sortimentet. Från nordligast Italien via sydligaste Afrika upp till norra Italien igen, en smakresa av nya viner som verkligen gör skäl för sig att stå på den fasta hyllan. Ha en skön vinhelg!

winetable_grababottle_mezzacorona_pinotnero

Mezzacorona Pinot Nero 2020, nr 5411, 99 kr

Från kooperativet i Trentino, kända för sina vita och mousserande viner kommer nu ett rött vin på druvan pinot nero (pinot noir). Elegant fruktigt och örtigt på nosen. Fyllig och tät, rödbärsfruktig och läskande i smaken. Ett klunkvänligt prisvärt vin men viss tanninstruktur i ett torrt avslut. Gärna till fredagskycklingen som fått en dos örter.

winetable_grababottle_avondale_gebus

Avondale Genus 2019, nr 2909, 199 kr

Biodynamisk dynamik från Paarl i Sydafrika. Att få möjligheten till ett sånt här pangvin på fasta hyllan är en ynnest. Blenden utgörs av cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, malbec och petit verdot. Doften vibrerar av mörk frukt, svarta vinbär och plommon som även återkommer i smaken med en jodiserad mineral och vag fatkaraktär. Härligt stram munkänsla med saliverande fruktsyra som finish. Maffigt utan att ta över till lördagsbiffen med bea och pommes.

winetable_grababottle_francomolino_barolo

Franco Molino Barolo Cascina Rocca 2016, nr 2468, 249 kr

Franco Molino är en familjeägd gård i distriktet Barolo, Piemonte. Idag drivs egendomen i fjärde generationen av Silvana Molino och omfattar drygt tio hektar vingårdar i byarna Barolo och La Morra. Larvigt prisvärt, ursprungstypisk doft av körsbär, rosor, thé och pomerans. Smaken redan utvecklad med svarta körsbär och mogna jordgubbar i en örtig och flirtig fatkaraktär. Torrt utan att tappa josighet, läskande avslut med sug efter nästa klunk. Söndagens långkok kommer trivas utmärkt i detta sällskap.

Annons

Joly Cuvée Spéciale Millésime 2016

Joly Cuvée Spéciale Millésime 2016

Land:Frankrike, Champagne
Pris:399 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Joly Cuvée Spéciale Millésime 2016

Land:Frankrike, Champagne
Pris:399 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Här har vi en elegant champagne med både syrligt fokus och lite nötig bredd. I doft och smak hittar man färsk citrus men också nyanser av röda bär, aprikos och gula plommon. Eftersmaken lätt mineralisk och med pigg syra. Perfekt att dricka som aperitif men går alldeles utmärkt att matcha med såväl fisk och skaldjur som lite lättare småplock. Joly Cuvée Spéciale Millésime 2016 är god att öppna redan idag, men klarar också av många år i källaren för den som vill.

NR: 92095

Mer grab a bottle

Vad dricker man till grillad kyckling?
Tre bra gin till sommarens drinkar
Vad dricker man till räkor?
Tre vita nyheter på fasta hyllan
Tre viner till midsommar

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.