Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Liveprovning – klassisk fransk Haut Couture

Liveprovning – klassisk fransk Haut Couture

Bild på Maja Berthas
Maja Berthas Redaktör & Vinskribent

Lästid: 1 minut

Fransmännen är världsberömda för sina fantastiska rödviner som spänner över det romantiskt silkiga till elegant kraftfulla. Torsdagen den 3 december är du välkommen på en läcker liveprovning under ledning av vår egen Maja Berthas och vinlegendaren Johan Edström.

Frankrike har i många avseenden fått stå modell för mängder av viner utanför landets egna gränser och pratar vi klassisk Haut Couture i vinvärlden är det just här man hamnar.

Med en vinproduktion som är äldre än 2500 år har stilar och regioner som är byggda på tradition och långvarigt arv formats. De franska vinerna har avnjutits av kungar och celebriteter i årtusenden, därtill inspirerat och utmanat andra vinländer allt sedan de gamla grekerna planterade de första rankorna vid Medelhavets stränder.

I torsdagens provning gästas vi av ingen mindre än ”vinnestorn” Johan Edström. Med ett liv vigt åt vinets värld är det inte mycket som Johan inte har kunskap om och just Frankrike ligger honom allra närmst om hjärtat. Tillsammans med Maja Berthas kommer vi dricka oss genom några av landets mest spännande områden. Från det experimentella, men också traditionsbundna Langudoc-Roussillon, vidare genom Rhônedalens mångfacetterade landskap, rakt in i hjärtat av det klassiska Bourgogne, till de lerrika jordarna i St Emillion och hela vägen till de vackra kullarna i Loire.

Det gamla ordspråket ”Vad Herr Edström inte kan om vin, kan man vara därutan” kommer att granskas in i minsta detalj. Så häng med in i vår franska djupdykning torsdagen den 3:e december mellan 19:00 – 19:45

Provningen är kostnadsfri och kan följas via Wine Tables Facebook eller YouTube – ANMÄL DIG HÄR

Om du vill hänga med och prova dryckerna tillsammans med Maja och Johan har du listan här (ytterligare någon dryck kan tillkomma, håll koll på evenemangssidan på Facebook!).

Vinerna:

 Paul Jaboulet Côte du Rhône Parallele 45 2018 (nr 22800, 119kr) 

 Château de Melin 2018 (nr 5496, 188kr) 

 M. Chapoutier Domaine de B-H Occultum, 2019 (nr 74168, 179kr) 

 Chateau du Cauze 2016(2491, 199kr)  

Chinon Fabien Demois 2019, (nr 2759, 119 kr

Ta fram de stora glasen, ladda frågelådan och häng med!

 

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.