Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Någonting att dricka? Med Isabella Morrone!

Någonting att dricka? Med Isabella Morrone!

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 4 minuter

Hon är en kockande hästtjej som är en hejare på att sjunga och att laga italiensk mat. Idag jobbar hon mestadels på uppdrag, kör catering samt hemmamiddagar och gästspel. Ni känner igen henne från årets säsong av Kockarnas Kamp Revanschen i TV4 där hon gick till slutomgångarna och var så när att knipa den åtråvärda titeln. Någonting att dricka har träffat ISABELLA MORRONE!

På fredagskvällen bubblar det i blodet, man är… sugen på vad att dricka, för att få en bra start på helgen?

– Ja och nej, mina barn är små men om vi har barnvakt så är det första jag tänker på ett glas champagne.

Om du fick dela en flaska med vem du ville – vem och vad, nu levande eller historisk?

– Marie Antoinette.

Vad är den största fördomen folk har om dig?

– Att jag är kaxig.

Porträttbild av Isabella Morrone i svartvitt

Vad var de största utmaningarna med att jobba som kock?

– Åh, svårt att säga, dom obekväma arbetstiderna kanske. Men även dåliga lönerna som lyckligtvis är ett minne blott nu i branschen för många.

Vilket eller vilka var de svåraste momenten under Kockarnas Kamp?

– Laxen! 100 procenten laxen. Vi skulle väga lax i handen och en tävling jag vanligtvis har varit bra på och kom nära förstaplatsen förra gången blev en riktig tårta den här gången. Så otroligt svårt.

Vad är trendigt just nu att dricka bland kockeliten?

– Haha, ja du. Vem vet? Inte öl som man kan tro. Allt kanske? Men i mitt kockgäng så är det givetvis fina röda årgångsviner

Vilken fråga om ditt yrkesliv får du oftast?

– Vilken är din favoriträtt eller är det svårt att vara kvinnlig kock.

På vilket sätt håller du dig uppdaterad med vad som sker i vinets värld?

– Jag följer flera vinproducenter och leverantörer.

Favoritrestaurang i Stockholm och dito i världen?

– Jag är ganska flexibel i vad jag gillar så det kan ändras snabbt men i Stockholm är den Rolfs Kök. I världen är också ett svårt val men The Barbary i London är verkligen en riktig favorit. Älskar London.

Porträttbild på Isabella Morrone i Kockarnas Kamp rock

Vilka är dina favoritdrycker, ge oss en av varje av följande:

Öl? – Ljus lager.
Vin? – Rött.
Sprit? – Mörk rom från Mauritius med vanilj.
Cocktail? – Bellini.
Raggargrogg? – Original long drink med is. Kan väl räknas som en raggargrogg?
Festbål? – Inget jag vet något om.
Återställare? – Pepsi Max med is.

Favoritdruva, favoritregion och favoritstil på vin?

– Nebbiolo eller sangiovese, Piemonte och Toscana. Elegant med lång eftersmak, inte för strävt.

Vad bjuder du på för att fira att något riktigt stort har hänt?

– Först bjuder jag på en rolls Royce skinka, typ en lagrad San Daniele eller Sant’Ilario. Till det en Franciacorta. Efterföljande hängmörad ryggbiff med massa goda tillbehör och en fin Brunello di Montalcino från Col d’Orcia. Sen kaffe och choklad till efterrätt.

Har du något husvin hemma?

– Faktiskt inte, det varierar kraftigt. Just nu är utbudet på lite mer prisvärda viner hemma riktigt dåligt. Min inköpsansvarige, alltså min man, säger att jag inte får öppna något alls, för det är bara dyra viner kvar, haha! Han fick hemläxa idag och har beställt lite mer ” vanliga” viner. Tycker dock att det alltid är bra med prosecco hemma.

Bästa mat och dryckeskombo du vet?

– Kött och rött vin såklart. Annars ett mineraliskt vin från Sicilien med spaghetti med skaldjur, oslagbart.

En annan matchning du avfärdar och som verkligen är överskattad?

– Jag har otroligt svårt för naturviner.

Vilken dryck lyfter vilken fest som helst?

– Champagne!

Samma sak om vad som får vilken fest att krascha?

– Rumstempererat boxvin och tjocka glas med kort fot. Jag går hem – Tack och hej! Rumstempererat rödvin är bland det värsta som finns.

Bästa vinupplevelse någonsin, oavsett vad och var eller dyr etikett på ett fancy ställe?

– Femti-femti, när jag var på vingården Capannelle med min man, år 2019.

Ge oss ditt bästa dryckestips till julbordet?

– Julmust eller öl. Det är oslagbart till julmat.

Om man vill dela en flaska med Isabella Morrone, vart hittar man dig säkrast?

– Oj, jag är dessvärre oftast hemma men annars, om jag nu gör något, så blir det oftast Rolfs Kök, Sturehof eller kanske Astoria. Jag gillar Cadierbaren också.

porträttbild på Isabella Morrone

 

Fakta om Isabella Morrone

Bor: – Stockholm.
Familj: – Min man Andreas och barnen Laura och Angelina samt katten Misse.
Gör: – Är kock, jobbar mestadels på uppdrag och gör catering och hemmamiddagar och gästspel.
Aktuell med: Kockarnas Kamp Revanschen på TV4.
Känd som: – Hon som lagar italiensk mat.
Kul kuriosa: – Jag är en hästtjej och jag kan sjunga.

 

Förra veckans Någonting att dricka? Med Frida Lund!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.