Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Nyprovat – tillfälligt sortiment 26 januari

Nyprovat – tillfälligt sortiment 26 januari

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 10 minuter

Pär Strömberg har Nyprovat sig igenom hundratals viner och för denna lansering i det tillfälliga sortimentet för fredag 26 januari har han valt ut de bästa och finaste exemplaren. Håll till godo och kom ihåg, drick mindre men bättre!

Nyprovat – tillfälligt sortiment 26 januari

Vinprovarsäsongen har kommit igång ordentligt och jag provar uppåt 200 viner i veckan. Det kommer mycket vin till Sverige nu, många bra viner, många exklusiva och dyra viner, många som är hårt allokerade på en konkurrenskraftig internationell marknad. Det här känns oroande för framtiden för oss vinälskare med tanke på kommande eventuella återköp, hur den svenska ekonomin ser ut, hur den svenska valutan mår och att endast en mindre andel av alla viner över 200 kronor säljs inom Systembolagets utvärderingsperiod. Att det släpps ett fyrtiotal nya viner varje fredag är ju spännande men om ett ett vin eller vinstil med liten allokering inte får återköp på grund av Systembolagets utvärderingsmodell, kommer Sverige snart stå utan dessa viner, då allokeringarna kommer gå till andra marknader. Hur tänker Systembolaget här, när de i samma vända försöker stoppa den kreativa näthandeln av vin? En fråga värd att lyfta och återkomma till.

I webblanseringen på torsdag 25 januari, kl. 10.00 kan jag tipsa om följande producenter för goda inköp: Sydafrikanska Sadie Family Wines, spanska Dominio del Aguila, italienska Emidio Pepe och AR.PE.PE , tyska Dönnhoff samt franska Billaud-Simon och Robert Groffier Père & Fils.

 

MOUSSERANDE VIN

En glasflaska med Bodega Santa Julia La Mantis 2023, ett mousserande från Cuyo i Argentina

Bodega Santa Julia La Mantis 2023

Produkt från Argentina, Cuyo

art nr 93258

750 ml

11.5%

149 kr

Ekologisk naturlig Pét–Nat på chardonnay från Mendoza. Ren grönfruktig nos, krispig mousse, lätt frisk, blommig och fruktig och torr. För Pét–Nat lovers som gillar sina viner rena och balanserade. (We & Wine, 1200 fl.)

 

VITT VIN

En glasflaska med Wagner Stempel Grauburgunder 2022, ett vitt vin från Rheinhessen i Tyskland

Wagner Stempel Grauburgunder 2022

Produkt från Tyskland, Rheinhessen

art nr 92676

750 ml

12%

149 kr

Prisvärd ekologisk pinot gris i egen stil och tolkning från Rheinhessen med stor allokering för den svenska törstande marknaden. Aromatiskt gulfruktig, örtig och grönäpplig i nosen med en fyllig och rik smak av stenfrukt äpple, citrus, päron och gula plommon. Energisk syra, vibrerande textur, läskande frisk och ren med örter och kryddor i avslutet. (Moestue & Cask, 6600 fl.)

En glasflaska med Domäne Wachau Achleiten Riesling Smaragd 2022, ett vitt vin från Niederösterreich i Österrike

Domäne Wachau Achleiten Riesling Smaragd 2022

Produkt från Österrike, Niederösterreich

art nr 93323

750 ml

13.5%

331 kr

Domäne Wachau odlar högkvalitativt i kiselrika jordar och deras smaragd är en unik ädelsten i Österrikes vinskatt. Vad är då smaragd? Jo det är en del i Wachaus egna klassificeringssystem som är en reflexion av Tysklands prädikatsystem. Smaragd är den högst rankade med druvor som får mogna längre på rankan vilket ger fylligare kropp och textur. Sursyrlig nos av gul stenfrukt och citrus. Läskande frisk med bittercitrussmaker som clementin, grapefrukt och lime. Syrligt och friskt klingande mineralitet med bittra toner i eftersmaken. (Solera, 1200 fl.)

En glasflaska med Vignobles Dourthe Château Rahoul 2022, ett vitt vin från Bordeaux i Frankrike

Vignobles Dourthe Château Rahoul 2022

Produkt från Frankrike, Bordeaux

art nr 90629

750 ml

13%

209 kr

Ett av mina favoritområden för vita viner i Bordeaux är Graves där detta vin under reglementen från Terre Vitae sett till att vingårdarna är friska och mår bra. Tät energiskt och fyllig med florala toner av gula blommor, honung, kaprifol, gul stenfrukt, grapefrukt, blodapelsin, nötter och svartvinbärsblad. Sauvignon blanc och semillon står som värdar för denna komplexitet.(Carovin, 6600 fl.)

En glasflaska med Leonardo Bussoletti Colle Ozio 2022, ett vitt vin från Umbrien i Italien

Leonardo Bussoletti Colle Ozio 2022

Produkt från Italien, Umbrien

art nr 92793

750 ml

13%

199 kr

Ekologiskt på umbriskt lokala druvan grechetto. Lågintensiv nos, energiskt äppligt och mineraliskt med lätta jästtoner, bakade äpplen och örter i avslutet. Leonardos vingårdar hittar vi runtom i Narni, i regionen Terni som ligger i Umbrien. Umbrien är den enda region i Italien som varken har kust eller gränsar till ett annat land. Med ett brinnande intresse för Umbriens inhemska druvor lägger han sitt fokus på druvor som grechetto, trebbiano och ciliegiolo. Med naturlig jäst och naturlig vinmakning får vinerna en balans och harmoni med ett särpräglat och personligt uttryck. (Divine, 1800 fl.)

En flaska med Zarate Albariño 2022, ett vitt vin från Galicien i Spanien

Zarate Albariño 2022

Produkt från Spanien, Galicien

art nr 94395

750 ml

13%

199 kr

Favoritproducent i Rías Baixas som jobbar naturligt och biodynamiskt. Jäst på ståltank och vilat på sin jästfällning där även cirka hälften av vinet genomgått en malolaktisk jäsning vilket gett vinet en fyllig rund textur. Exotisk aromatisk nos av persimon och persika. Energiskt och komplext, tätt och fokuserat i en koncentrerad mineralitet där havsnära växtlighet och stenfrukt avslutar charmfullt och läskande. (Pompette, 1800 fl.)

En flaska med Dominio del Aguila Albillo 2019, ett vitt vin från Kastilien-León i Spanien

Dominio del Aguila Albillo 2019

Produkt från Spanien, Kastilien-León

art nr 92605

750 ml

13%

651 kr

Ekologisk och exklusiv spanjor på lokala druvan albillo från Ribera del Duero. Reduktiv inledning med doft av bilverkstad, olja, sköna gröna örter och gul frukt. Tät och aromatisk. Smör, vanilj, mandelblom, vita blommor och syrlig krämig citronpaj. Tät koncentrerad finish med nötter och skirat smör. Kanske något högt prissatt, men det får man ta när vinmakaren jobbat både hos DRC och Vega Sicilia.(Terroir, 240 fl.)

En glasflaska med Jolie Laide Trousseau Gris 2022, ett vitt vin från Kalifornien i USA

Jolie Laide Trousseau Gris 2022

Produkt från USA, Kalifornien

art nr 92221

750 ml

13%

379 kr

Trousseau gris från vingården Fanucchi Vineyard (som ägs av Pax Mahle) i Russian River Valley med tydlig flirt till Jura. Guldfärgad, gulfruktig, snar och stram med nötiga toner av mandel och marsipan över stenfrukt och örter. Torrt, lätta tanniner och en rödfruktig finish av hallongrottor och örter. Nya och utmanande etiketter för varje, vin har blivit varumärket Jolie Laides signum av grundaren och ägaren Scott Schulz. (Johan Lidby Vinhandel, 600 fl.)

 

ORANGEVIN

En glasflaska med Johannes Zillinger Revolution White Maceration 2023, ett vitt vin från Weinland Österreich i Österrike

Johannes Zillinger Revolution White Maceration 2023

Produkt från Österrike, Weinland Österreich

art nr 90431

750 ml

12%

181 kr

Ekologiskt och biodynamiskt odlad fieldblend. Detta vita orangevin syftar på att druvsorterna som använts; riesling, grüner veltliner, muskateller och scheurebe – alla är vitvinsdruvor vinifierade som ett rött vin med skalkontakt. Naturligt utan tillsatser från Weinland Österreich. Naturligt och rent, med lätt orange tint. Örtschampo i nosen, frisk stenfrukt, persika och aprikos, mineral, sälta och enorm energi. Torrt och aromatiskt - kul och riktigt gott. Naturvinsrevolutionären Johannes Zillinger odlar ekologiskt och biodynamiskt och brukar metoderna i vinframställningen sedan 30 år i sitt idylliska Weinviertel i Niederösterreich. Innovation och experimentlusta har styrt hans vinval och metoder som solerasystem, intracellulär jäsning och amforas är bara början i Zillingers värld. Resultatet blir naturligtvis även revolutionerande viner. Bra pris, bra allokering, bra köp! (Veritabel Vin/Vinstereo, 5400 fl.)

 

RÖTT VIN

En glasflaska med Weingut Rudolf Fürst Bürgstadter Spätburgunder 2021, ett rött vin från Franken i Tyskland

Weingut Rudolf Fürst Bürgstadter Spätburgunder 2021

Produkt från Tyskland, Franken

art nr 94043

750 ml

13%

349 kr

Burgundiskt influerat från Franken med en historia som daterar ända bak till 1638, där generationer efter generationer har kultiverat vin i området. Men det var först när Paul och Monika Fürst tog över 1979 som en ny, kvalitetsinriktning tog fart. Energiskt av jordgubb, vildhallon och sandelträrökelse. Stramt och tight med frisk hög syra och saltig mineralitet i avslutet som är bärigt och läskande. Lagring rekommenderas för denna pinotpionjär i området. (Vinunic, 600 fl.)

En glasflaska med Domaine Fontaine Du Clos Reflets de l’Âme Vacqueyras 2021, ett rött vin från Rhonedalen i Frankrike

Domaine Fontaine Du Clos Reflets de l’Âme Vacqueyras 2021

Produkt från Frankrike, Rhonedalen

art nr 90057

750 ml

14%

191 kr

Härlig och genomgående fin blend av grenache, syrah och mourvèdre med inbjudande järnig mineralitet och puffar av rökt chark. Fyllig och inbjudande av mörksvartröd frukt, örter och animaliska toner. Mjuk och len fyllighet, mer mörka bär, lavendel, viol och vilda örter i avslutet, ett charmigt vintergrytsvin. Producenten är belägen på gränsen mellan Rhônedalen och Provence. Clos du Fontaine är också en av Frankrikes största producenter av vinrankor och de ligger långt fram med forskning av nya sorter. Mycket bra köp, finfint pris och stor allokering. (Provinum Vinhandel, 10800 fl.)

En glasflaska med Olivier Leflaive Pernand-Vergelesses 1er Cru Fichots 2021, ett rött vin från Bourgogne i Frankrike

Olivier Leflaive Pernand-Vergelesses 1er Cru Fichots 2021

Produkt från Frankrike, Bourgogne

art nr 92603

750 ml

13.5%

551 kr

Tät rökig reduktiv inledning med stendamm och krutrök, mörkfruktig av körsbär, jordgubb och rostade fat. Tät och fokuserat, lakrits, hallon, anis, fänkål och lakritsrot. Ett kryddigt och eldigt avslut ger kick åt ett anna i övrigt välbalanserat elegant vin. Från en Premier Cru-vingård belägen strax under Corton Grand Cru där pinot-stockarna är cirka 45 år gamla. Sammanfattat som sammetslent, komplex och mycket läckert. (Johan Lidby Vinhandel, 360 fl.)

En glasflaska med Domaine Faiveley Mercurey La Framboisière Monopole 2021, ett rött vin från Frankrike

Domaine Faiveley Mercurey La Framboisière Monopole 2021

Produkt från Frankrike

art nr 92503

750 ml

13%

379 kr

Exklusivt vin till bra pris, verkligen värd sitt pris i kvalitet kontra kostnad. Reduktiv, lätt brettig nos, mörkt rödbärig med sandelträtoner. Syrlig frukt, hög syra, läskande av cherry, tranbär, lingon och svartvinbär med ett torrt ekigt avslut. Snyggt, rent med exakt platstypicitet. Mercurey är en otrolig guldgruva just nu för den som vill få en bra fix bourgogne. Syskonen Erwan och Eve Faiveley, vilka är sjunde generationens vinmakare på domänen, äger omkring 120 hektar över hela Bourgogne och är med det en av de största ägarna av Grand Cru och Premier Cru-klassade vingårdar i hela regionen. (Vinunic, 564 fl.)

En flaska med Vignobles Levet Côte-Rôtie Améthyste 2020, ett rött vin från Rhonedalen i Frankrike

Vignobles Levet Côte-Rôtie Améthyste 2020

Produkt från Frankrike, Rhonedalen

art nr 92336

750 ml

13.5%

681 kr

Exklusiv syrah från den stekta sluttningen Côte-Rôtie i nordligaste norra Rhône, liten men naggande god allokering. Animalisk nos, brettig av stall och gödsel, mörka körsbär och örter. Välbyggd med balans mellan syra, textur och struktur, örtigt lätt eldig krydda, rökiga fat ocj animaliskt charkig frukt i avslutet. (Johan Lidby Vinhandel, 168 fl.)

En glasflaska med Domaine du Pas de l'Escalette Les Clapas Rouge 2021, ett rött vin från Languedoc-Roussillon i Frankrike

Domaine du Pas de l'Escalette Les Clapas Rouge 2021

Produkt från Frankrike, Languedoc-Roussillon

art nr 92558

750 ml

13.5%

239 kr

Ekologiskt Côtes du Roussillon en återkommande favorit med rödbärigt fokus och flirt med gröna örter och stenig mineral från Larzac, närmare bestämt Terrasses du Larzac. Mörkfruktig nos, koncentrerad och tight. Fyllig frukt, energiskt och läskande friskt på samma gång som djupt jordat och minerliskt terroirdrivet. Terrasses du Larzac är bergigt med branta sluttningar och vingårdarna ligger på mellan 300 och 800 meters höjd över havet där jordmånen uppvisar en stor mångfald. Spännande och gott, värd att få större uppmärksamhet = givet köp! (Johan Lidby Vinhandel, 840 fl.)

En glasflaska med Graeme & Julie Bott First Flight Syrah 2021, ett rött vin från Rhonedalen i Frankrike

Graeme & Julie Bott First Flight Syrah 2021

Produkt från Frankrike, Rhonedalen

art nr 94374

750 ml

12.5%

277 kr

Det hör inte till vanligeheterna med vin från VdP des Collines Rhodaniennes. Här i en flirtigt aromatisk tappning med syrlig mörkbärig fruktig nos av skogsbär, örter och tallskog. En rökig mineralitet underbygger en köttig, rödbärig, järnrik och fyllig kraftfull fruktighet med kallblodig finish, som ett slaget vilt i urskogen. Inget för veganer i min beskrivning men väl ett riktigt bra vin. (Handpicked Wines, 1200 fl.)

En glasflaska med Clos d'un Jour Un Jour 2022, ett rött vin från Frankrike sydväst i Frankrike

Clos d'un Jour Un Jour 2022

Produkt från Frankrike, Frankrike sydväst

art nr 95320

750 ml

14.5%

269 kr

Ekologisk malbec av snyggaste snitt, backat av merlot i nattsvart elegans och hög svansföring direkt ur Cahors bläcktintade medeltida historia. Svartlilafärgad med djup nos av svarta bär, blyertsväss och bläck. Supermegatorr och stram med klättrande tanniner, koncentrerat och tungt för den oinvigne, men en läcker skapelse för dig som söker lite motstånd i vinet. Ekologiskt och svartrockigt ockult! (Tryffelsvinet, 3204 fl.)

En glasflaska med Massimo Clerico Lessona  2018, ett rött vin från Piemonte i Italien

Massimo Clerico Lessona 2018

Produkt från Italien, Piemonte

art nr 90262

750 ml

13%

351 kr

Från en av arvingarna i Clericofamiljen, Massimo gör här en klockren nebbiolo, fjäderlätt med frisk rödbärig nos, nypon och ros, tight och stram med otroligt driv i syra och frukt. Charmigt, välbalanserat och energiskt. Massimo Clerico producerar sina viner uteslutande från druvor som odlas i hans egna vingårdar, varav de flesta omger familjens hem och källare som ligger på en kulle med utsikt över Lessona. (Gullberg by Stockwine, 600 fl.)

En flaska med Diego Conterno Barbera d'Alba Ferrione 2021, ett rött vin från Piemonte i Italien

Diego Conterno Barbera d'Alba Ferrione 2021

Produkt från Italien, Piemonte

art nr 92844

750 ml

14.5%

179 kr

Tjusig barbera från ekologiska odlingar i Monforte d'Albas sluttningar. Aromatisk rödbärig och floral nos. Syrlig röd och blå frukt, skogsbär, örter, lavendel och bittercitrus som ger schwung i den höga syran. Avslutet med torra tanniner, syrlig grukt och massor av energi. (Picky Drinks, 2400 fl.)

En glasflaska med Diego Conterno Barolo Le Coste di Monforte 2019, ett rött vin från Piemonte i Italien

Diego Conterno Barolo Le Coste di Monforte 2019

Produkt från Italien, Piemonte

art nr 93069

750 ml

14.5%

489 kr

Inbjudande parfymerat av viol, rosor, nypon, körsbär och kinin. Fyllig och fruktig, energisk med strama tanniner, hög syra och lång örtkryddad bärig smak. Conternos ekologiska nebbiolodruvor från svala sydläget Le Coste ger ett rikt och kraftfullt men ändå mycket tillgängligt vin i både doft och smak, Naturligt jäst på sin egen jäst och lagrad i en kombination av Stockingerbottis och cementtank i 30 månader. (Picky Drinks, 1200 fl.)

En glasflaska med Cirelli la Collina Biologica Montepulciano d'Abruzzo 2022, ett rött vin från Abruzzerna i Italien

Cirelli la Collina Biologica Montepulciano d'Abruzzo 2022

Produkt från Italien, Abruzzerna

art nr 94940

750 ml

13%

179 kr

Francesco Cirellis ekologiskt odlade montepulciano växer på hög höjd, på en kulle i närheten av Gran Sasso d’Italia, mellan Apenninerna och Adriatiska havet, vilket ger ett klimatklimax av högsta rang. Mörkt blåfruktig, stram och tät, läskande frisk syra, torr med smågrusiga tanniner. Hög klunkabilitet, låg extraktion, mjukt, följsamt och fruktigt. (Wine Affair, 6000 fl.)

En glasflaska med Terrazze dell'Etna Carusu 2020, ett rött vin från Sicilien i Italien

Terrazze dell'Etna Carusu 2020

Produkt från Italien, Sicilien

art nr 92623

750 ml

14.5%

169 kr

En återkommande klassiker från Sicilien och Etnas sluttningar där Nino Bevilacquas projekt om vulkanpojken Carusu fortsätter att röna framgångar hos vårt monopol. Årgången bjuder återigen merparten nerello mascalese och mindre del nerello cappuccio. Krutrökig och svartbärig nos. Fyllig, stor och uamamität med tvärtorra och stramt tuggiga tanniner, lång frisk energisk mörkrödbärig frukt som avrundas av bittercitrusljuv mineralitet och sälta i den polerade finishen. (Divine, 21000 fl.)

En glasflaska med Dominio del Aguila Picaro 2021, ett rött vin från Kastilien-León i Spanien

Dominio del Aguila Picaro 2021

Produkt från Spanien, Kastilien-León

art nr 92563

750 ml

14%

317 kr

Topprankat och högt poängsatt vin från prodigyn Jorge Monzón som är utbildad både i Bourgogne och Bordeaux och som tidigare har jobbat på både DRC och Vega Sicilia. Ur ekologiskt brukad jord på hög höjd och från gamla stockar i Ribera del Duero, en blend av tempranillo, garnacha och bobal. Lågmäld inledning men med en inbjudande aromatik av mörk frukt och örter. Torr, stram och koncentrerat med tuggiga tanniner, välstrukturerat och balanserat med pigg hallonlakrits i avslutet. (Terroir, 2500 fl.)

En glasflaska med Dominio del Aguila Reserva 2019, ett rött vin från Kastilien-León i Spanien

Dominio del Aguila Reserva 2019

Produkt från Spanien, Kastilien-León

art nr 92481

750 ml

14%

651 kr

Riservan från geniet bakom vinet ovan. Ja, med skickliga vinmakare och med naturen och en hållbar framtid i fokus går det att göra under. Reduktiv till en början, vulkanosande umami, aromatiskt av svartvinbär, plommon, körsbär och örter. Tight, stramt och tufft, stort och energiskt, krävande men ändå elegant och komplext med lätt vaniljtouch i avslutet. Ett mycket snyggt vin som tarvar luftning i ett par timmar eller några års lagring för att peaka.(Terroir, 480 fl.)

En glasflaska med Bodega Son Antem Vespre 2022, ett rött vin från Balearerna i Spanien

Bodega Son Antem Vespre 2022

Produkt från Spanien, Balearerna

art nr 93136

750 ml

12.5%

299 kr

Svenskt från Mallis och familjen Lidbys unga men seriösa projekt. Imponerande att få så mycket djup och karaktär i andra årgången på endast fyra-åriga rankor av syrah och monastrell. Blå och rödbärig frukt i nosen, fylligt och smakrikt, energiskt och läskande i både mineralitet och syra. Blåbär, svartvinbär, plommon och björnbär i lång eftersmak. Årgång 2022 är den första som egendomen är ekologiskt certifierad. Vespre betyder afton eller kvällsbön på mallorkinska. (Johan Lidby Vinhandel, 1800 fl.)

En glasflaska med Tyler Sta Rita Hills Pinot Noir 2021, ett rött vin från Kalifornien i USA

Tyler Sta Rita Hills Pinot Noir 2021

Produkt från USA, Kalifornien

art nr 94030

750 ml

13%

331 kr

Justin Tyler Willett, född och uppvuxen i Santa Barbara, startade Tyler Winery 2005, endast 24 år gammal. Han började med några få fat undangömda i hörnet av källaren där han arbetade som assisterande vinmakare. Ursnygg pinot noir, välbalanserat och läskande friskt bärigt av jordgubb, hallon med sandelträ och örter. Energisk, tight och stram men välbalanserad mellan hög syra, generös frukt och strama tyglar i både textur och struktur med koncentrerad komplexitet i ett örtigt fatkryddigt långt efterspel. Kalifornisk pinot i sitt esse! (Johan Lidby Vinhandel, 3600 fl.)

En glasflaska med Seghesio Cortina Zinfandel 2021, ett rött vin från Kalifornien i USA

Seghesio Cortina Zinfandel 2021

Produkt från USA, Kalifornien

art nr 93719

750 ml

15%

499 kr

Zinfandel som visar vad druvan går för i egen prakt när förutsättningar och vinmakeri allieras i en välkomponerad och passionerad symfoni. Cortina är jordmånen som ger en inbjudande aromatik och en murrig och stor värmande doft av svarta bär och örter. Smaken är tät och fyllig med söta bär, svarta bär, plommon, blåbär, björnbär, örter, kaffe och svarta oliver. Ett maffigt och välmående vin. (Johan Lidby Vinhandel, 1200 fl.)

En glasflaska med Jolie Laide North Coast GSM 2021, ett rött vin från Kalifornien i USA

Jolie Laide North Coast GSM 2021

Produkt från USA, Kalifornien

art nr 92023

750 ml

13.5%

439 kr

En Jonathan Hultén inspirerad-etikett från tidigare nämnda Scott Schulz. En Rhôneblend från Kalifornien med djup doft av mörka bär, rökig mineralitet och kryddig chark. Läskande charmant med kraftfull struktur och textur, torrhet och mogna tanniner, frisk syra och lång frukt i avslutet. Druvorna till detta vin kommer från vingården Alder Springs i Mendocino County. Odlingarna ligger på 520-820 meters höjd och är i huvudsak planterade med de blå druvsorterna från Rhônedalen, grenache, syrah och mourvedre. Jolie Ladie betyder ungefär fulsnygg på franska. (Johan Lidby Vinhandel, 600 fl.)

En glasflaska med Escala Humana Livverá Sangiovese 2022, ett rött vin från Argentina

Escala Humana Livverá Sangiovese 2022

Produkt från Argentina

art nr 93650

750 ml

13%

249 kr

En nyhet för mig från gamla övergivna vingårdar i Uco Valley. Bakom detta nystartade vineri ligger Germán Massera och hans fru Ayelen. Germán jobbar sedan länge hos Michilini Brothers och gör detta som ett utvecklande sidoprojekt. Inledningsvis reduktiv sursyrlig nos av syrlig frukt. Fruktdrivet och josigt för att vara sangiovese med vildhallon, syrliga röda bär, lingon, tranbär, bittercitrus och örter. (Quaffable Wines, 600 fl.)

En glasflaska med Cirillo Estate The Vincent Grenache 2022, ett rött vin från Australien

Cirillo Estate The Vincent Grenache 2022

Produkt från Australien

art nr 94396

750 ml

14%

199 kr

Det nya Barossa och omskrivna Cirillo Estates. Namngett efter ägaren Markos pappa Vincenzo, från vinrankor planterade 1901-1906. Denna fina grenache är parfymerat av mynta eucalyptus och örter, floral av blommor, jasmin, nejlika och hyacint. Syrligt friskt med ren bärighet av jordgubb och hallon, torr med lätta unga tanniner, lätt örtigt i ett pepprigt sötfruktigt avslut. A table wine for everyday weekday drinking, enligt Marko Cirillo själv. Ett riktigt solskensvin! (Tryffelsvinet, 4800 fl.)

 

Förra veckans Nyprovat – tillfälligt sortiment 19 januari

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.