Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Tre bra drycker till påskbordet

Grab a Bottle – Tre bra drycker till påskbordet

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

När påsken är i antågande vet man att det är vår, och nu är det hög tid att bulla upp med både mat och dryck för den kommande helgen. Andreas Grube tipsar här om tre prima drycker som gör sig perfekt till påskens alla smaker – en öl, en snaps och ett rödvin.

Öl till påsk: Oppigårds Easter Ale

Oppigårds Easter Ale, nr 1374, 29,90 kr

Suveränt bra allroundöl som både är läskande, fräsch, smakrik och kryddig. Bra bett i beskan och doft och smak av torkad frukt, färsk aprikos, örter, knäck, mogen apelsin och knäckebröd. Lika god att dricka på egen hand som till påskbordet – inte minst sillen och och det kallskurna.

Klassisk akvavit till påsk: Aalborg Jubilæums

Aalborg Jubilæums Akvavit, nr 178, 265 kr

Klart att man måste duka fram en riktigt bra akvavit när det vankas påskaftonsmiddag. Valet faller den här gången på den här smakrika klassikern. Klassiskt kryddad med kummin, dill och koriander, och med en både kryddig och lite småsöt smakprofil. Klockrent till såväl sillar som till det småvarma. Får gärna serveras kylskåpssval snarare än immande fryskall.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

riedel ölglas

Riedel Veritas, ölglas, 2-pack, 607 kr

Riedel Veritas är en serie maskintillverkade kristallglas med samma charm som munblåsta glas – men en precision som endast maskintillverkningen kan uppnå. Det vackert välformade glaset är särskilt designat för att framhäva det bästa ur ölet och ge dig den perfekta smakupplevelsen. Glasets tulpanform bidrar dessutom till att skapa en härlig skumkrona när ölet hälls upp.

Spanskt rödvin till påsklammet: Les Sorts Selecció

Les Sorts Selecció 2020, nr 70217, 119 kr

Att köra någon form av lamm på påsken är ju en klassisk tradition, oavsett om det handlar om örtspäckad stek i ugnen eller lammracks. En klassiker här är ju att spana mot Rioja, och visst är det alltid som hand i handske. Men den här gången plockar jag istället fram den här kryddiga läckerbiten från Montsant. Gott om mogna körsbär, svartpeppar, viol, fatkrydda och ett stänk vanilj. Lysande gott till väldigt bra pris.

Mer grab a bottle

Vad dricker man till grillad kyckling?
Tre bra gin till sommarens drinkar
Vad dricker man till räkor?
Tre vita nyheter på fasta hyllan
Tre viner till midsommar

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.