Bild på Parmesangratinerade havskräftor och rosa bubblor

Parmesangratinerade havskräftor och rosa bubblor

Lästid: 1 minut

Vill du unna dig något riktigt gott? Här bjuder vi receptet på havskräftor som gratinerats gyllene och därefter toppats med forellrom som fått sig en kyss av rosébubbel.

4 personer

Ingredienser

8 st havskräftor kokt eller råa
100 gr smör (rums tempererat)
2 dl riven parmesan
1 msk ströbröd
1 klyfta vitlök
2 msk persilja hackad
1 st citronzest
50 gr forellrom
0,5 dl rosé bubbel
1 dl majonnäs
Tabasco
1 st fänkål
½ rosé sallad
2 msk gräslök
Citronjuice
Olivolja
Salt och peppar

Så gör du

Sätt ugnen på grill (230-250 grader)

Marinera forellromen i rosébubblet i minst 30 min i kyl. Häll av före servering.

Blanda smör med 2/3 av parmesanen, persilja, ströbröd och citronzest.

Hyvla fänkålen och rosésalladen tunt. Lägg i en skål och smaka upp med gräslök, olivolja, citronjuice, salt och peppar.

Dela havskräftorna på längden och lägg ut på en ugnsplåt.

Täck kräftorna med parmesansmöret. Strössla över sista parmesanen och gratinera 3-5 minuter
beroende på om de är råa eller kokta. Tills de fått fin färg!

Lägg över kräftorna på ett fat, garnera med forellrom.

Smaka upp majonnäsen med några droppar tabasco.

Servera salladen till!

Häll upp ett glas elegant, torrt rosébubbel och bubbla in på vår liveprovning av läskande rosa bubblor med Andreas Grube och Maja Berthas.  Torsdagen den 15e april 19:00-19:45. Följ genom Wine Tables Facebook och Youtube 

Dela via:

Mest besökta vinbarerna just nu

Lilla vinbaren

Klassiskt

Malmö, Innerstaden

Perfekt läge

Bar Ingrid

Livligt

Stockholm, City

Hål i väggen

Leijontornet Bar

Wow-personal

Stockholm, Gamla stan

Ramla in

Suggan Vinbar

Charmigt

Göteborg, Majorna

Perfekt läge

Ring Katarina

Trendigt

Stockholm, Södermalm

Hål i väggen

AVA Vinbar

Livligt

Malmö, Sorgenfri

Ramla in

Bar La Lune

Prisvärt

Göteborg, Vasastaden

Schysst uteservering

Gemla Vinbar

Stockholm, Södermalm

The Sparrow

Skön atmosfär

Stockholm, City

Hotell