Parmesangratinerade havskräftor och rosa bubblor

Rodrigo Pérez Kock, kulinarisk kreatör

Vill du unna dig något riktigt gott? Här bjuder vi receptet på havskräftor som gratinerats gyllene och därefter toppats med forellrom som fått sig en kyss av rosébubbel.

4 personer

Ingredienser

8 st havskräftor kokt eller råa
100 gr smör (rums tempererat)
2 dl riven parmesan
1 msk ströbröd
1 klyfta vitlök
2 msk persilja hackad
1 st citronzest
50 gr forellrom
0,5 dl rosé bubbel
1 dl majonnäs
Tabasco
1 st fänkål
½ rosé sallad
2 msk gräslök
Citronjuice
Olivolja
Salt och peppar

Så gör du

Sätt ugnen på grill (230-250 grader)

Marinera forellromen i rosébubblet i minst 30 min i kyl. Häll av före servering.

Blanda smör med 2/3 av parmesanen, persilja, ströbröd och citronzest.

Hyvla fänkålen och rosésalladen tunt. Lägg i en skål och smaka upp med gräslök, olivolja, citronjuice, salt och peppar.

Dela havskräftorna på längden och lägg ut på en ugnsplåt.

Täck kräftorna med parmesansmöret. Strössla över sista parmesanen och gratinera 3-5 minuter
beroende på om de är råa eller kokta. Tills de fått fin färg!

Lägg över kräftorna på ett fat, garnera med forellrom.

Smaka upp majonnäsen med några droppar tabasco.

Servera salladen till!

Häll upp ett glas elegant, torrt rosébubbel och bubbla in på vår liveprovning av läskande rosa bubblor med Andreas Grube och Maja Berthas.  Torsdagen den 15e april 19:00-19:45. Följ genom Wine Tables Facebook och Youtube 

Du missar väl inte dessa godingar


Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.