Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Sannas Sexpack – friskt humligt och fruktigt

Sannas Sexpack – friskt humligt och fruktigt

Bild på Sanna Lindberg
Sanna Lindberg Ölskribent

Lästid: 1 minut

Maxade äppelsmaker och läskande pilsner i premiären av Sannas Sexpack. Varsågoda - en vinterkrispig kontrast mot julens många mörka öl.

apple_winetable

Apple från Dugges, nr 35319, 32 kr, 33 cl, 4,8%

Äpple är den sjätte frukten ut i Dugges “single fruit sour”-serie. Här har man lyckats riktigt bra med att få fram en maxad äppelsmak vilken förstärks av en läskande och mycket frisk syra. Påminner om cider men är friskare, torrare och med försiktig humlebeska som bidrar med struktur. Slurp!

kellerbier_winetable

Kellerbier från Waxholms Bryggeri, nr 35409, 29:90 kr, 44 cl, 5%

Waxholms kellerbier har lagom till nya året dykt upp i ny stilig förpackning. Innehållet fortfarande det samma – ofiltrerad tysk lager med en mjuk tydlig maltkropp som bryts av med citrusfrisk humle. Ett säkert kort i ölkylen.

iconic_winetable

Iconic från Stigbergets Bryggeri, nr 35436, 32:90 kr, 44 cl, 3,6%

3,5 procent och som folköl i dagligvaruhandeln – 3,6 procent och som session-ipa på Systembolaget, ett smart grepp som vi kommer att ser mer av. Detta är en humlefruktig ipa fylld med tropisk frukt som snyggt balanseras av en krämig maltkropp och fruktig beska.

nippleipa_winetable

Nipple IPA från Brewski, nr 35140, 34:90 kr, 33 cl, 6,5%

Helsingborgsbryggeriets Nipple-serie finns i fyra steg, från ”No Nipple Session” till ”Triple Nipple Ipa” – samma typ av öl men med olika smakintensiteter, från humligt till jättehumligt, alkoholsvagt till alkoholstarkt, och så vidare. Nipple IPA är min favorit, 6,5% alkohol och ordentligt humlefruktig i New England-stil! Här finns ananas och citrusfrukt men också örter och tallbarr som balanserar en fyllig maltkropp.

PommedeBière_winetable

Pomme de Bière från Ofrälse Brygghus, nr 35454, 36:90 kr, 44 cl, 6,2%

Premiärölet från skånska bryggargänget Ofrälse är en belgisk ale som bryggts med äppelmust från Kivik. En rund och fruktig öl, med en hel del stenfrukt och en avslutande funkig, nästan lite sötsyrlig, ton av äpple och honung.

CommunityBeerPilsner_winetable

Community Beer Pilsner från Åre Bryggcompagni, nr 31501, 25:90 kr, 33 cl, 5%

Okonstlad pilsner med en fin, rund maltkropp och frisk humlebeska. Pilsnern är en del av bryggeriet community-projekt som innebär att de skänker 1 kr per såld flaska till ett lokalt utvecklingsprojekt i Åre varje år.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.