Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Skagen, chips, krispiga grönsaker och champagne!

Skagen, chips, krispiga grönsaker och champagne!

Lästid: 2 minuter

Krispigt grönt äpple som pricken över din skagen, salta chips med prästost och en sammetslen kronärtkocksdipp. Vi har laddat med godaste tilltuggen till champagne. Skål och smaklig spis!

Recept för fyra personer

Skagenröra

Ingredienser

200 g handskalade räkor

1 kruka dill

1 st rödlök (liten)

1 dl majonnäs (fast)

1 st citron

1 msk pepparrot riven

5-10 stänk tabasco

1 st äpple Granny Smith

Salt & svartpeppar

4 st skivor vitt bröd

2 msk smör till stekning

Så gör du

Krama ur räkorna i en handduk så att de blir av med lite vätska, det gör att man får en lite tätare ”skagen”. Hacka lätt över räkorna 1 gång. De ska vara stora bitar! Blanda med finhackad rödlök, dill och pepparrot.

I med majonnäs och blanda runt så att det blir en härlig röra.

Smaksätt med citronskal och juice. Stänk i några droppar tabasco efter tycke och smak. Tycker det är gott med lite hetta speciellt ifrån tabasco då denna har naturlig syra. Salta och peppra.

Stek brödskivor gyllene i smör eller rosta.

Lägg upp skagen på bröd. Toppa med  2-3 tunna skivor äpple och en liten dillvippa. Äpplet må vara en aning kontroversiellt men äpplets färska sötsyrliga toner gör sig fint med champagne.

Chips, präst & kallskuret

Ingredienser

2 påsar favoritchips. Salt & Vinegar är särskilt gott 😉

100 g kallskuren skinka (pata negra/serrano/parma)

100 g lagrad prästost

1 kruka gräslök

Svartpepparkvarn

Så gör du

Tänk att du ska bygga en läcker hög av chips. Nätt och luftigt.

Börja med att lägga ett bottenlager chips varva med tunna skivor kallskuret, dela gärna skinkan i mindre bitar, tänk smala fina remsor av kött.

Riv nu över ett generöst moln av den lagrade osten och strö över lite finskuren gräslök. Ett varv med pepparkvarnen skadar inte.

Upprepa stegen tills allt är slut. Avsluta gärna på toppen med ost och lite gräslök.

Hugg in och njut!

Kronärtkocksdipp med krispiga grönsaker

Ingredienser

1 burk kronärtskocksbottnar

1 dl olivolja

1 klyfta vitlök

½ dl citronjuice

Salt

Svartpeppar

Körvel eller persilja

4 st snacksgurkor

1 st paprika

2 stjälkar stjälkselleri

1 knippe rädisor

20 st sockerärtor

Så gör du

Lägg kronärtskockan, olivolja, citronjuice, vitlök i en bunke och mixa till en slät kräm. Det kan behövas spä med lite vatten för att få till en bra konsistens, ska vara som en lättare kräm.

Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer citron efter smak.

Ringla över olivolja, några stänk svartpeppar och plockad körvel eller persilja.

Skär ner alla grönsaker till dippvänliga bitar och lägg i iskallt vatten ca 1 timmar innan servering, så att de är riktigt krispiga. Snurra i salladsslunga och lägg på en torr handduk innan servering.

Dippa grönsakerna och njut.

LIVEPROVNING: Ett kärleksbrev till kvinnorna i champagne
– Med Mischa Billing, Maja Berthas och Linda Pérez

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.