Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Skål och gutår – tre prima snapsar till kräftkalaset

Skål och gutår – tre prima snapsar till kräftkalaset

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

En av de bästa grejerna med att det är augusti är trots allt – kräftorna. Och de underbara små delikatesserna njuts givetvis bäst i sällskap av en snaps eller två. Här är tre klockrena val som garanterat sätter fart på både kalaset och smaklökarna, och som dessutom alla finns i det fasta sortimentet.

herrgards_snaps_wine-table

Herrgårds Aquavit, nr 26, 229 kr

En riktigt härlig klassiker som jag alltid återvänder till med jämna mellanrum. Gillar verkligen den välbalanserat harmoniska fatkryddigheten och den lätta känslan av whisky som bjuds här. Samtidigt är det ju en sprit med mycket klassisk kryddning där fänkål och inte minst kummin tar täten i smakprofilen. God både till kräftorna och till vickningen när en burk Bullens Pilsnerkorv åker fram.

loitens-export_snaps_wine-table

Løiten Export Aquavit, nr 60, 199 kr

Lysande god norsk akvavit som egentligen fungerar lika bra till kräftor som till silltallrikar och andra tillfällen som tarvar en smarrig snaps. Även i den här hittar vi en tydlig fatkaraktär och smakprofilen är stor och fyllig med gott om anis, kummin och en lätt feeling av torkade apelsinskal. Anpassa temperaturen efter hur mycket kryddighet du vill ha i upplevelsen: ju svalare desto friskare, och ju mer temperaturen stiger desto mer växer kryddigheten.

uto_snaps_wine-table

Utö, nr 19, 219 kr

Gillar den här skarpt, särskilt i både somriga och sensomriga sammanhang, eftersom den har en väldigt schysst fräschör. Tycker att den gör sig prima i kräftsammanhang eftersom den både ackompanjerar skaldjuren snyggt och samtidigt rensar paletten fint från allt det salta. Doft och smak bjussar framför allt på fläder och citron, men här finns också en lätt avrundande honungssötma. Generellt tycker jag inte att snaps ska vara fryskall, men den här får gärna imma vackert i glasen för mesta möjliga fräschör.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.