Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – glödande grillar och sensommarkvällar

Grab a Bottle – glödande grillar och sensommarkvällar

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Äsch, än är inte sommaren slut på långa vägar – augusti ÄR och förblir en sommarmånad! Och även om många av oss är tillbaka på jobbet och kvällarna blir kortare och svalare finns det gott om tid att njuta av smakfulla grillkvällar alltmedan augustimånen färgar kvällshimlen röd och orange. Här är tre pavor att poppa för att förgylla middagsbordet!

muscadet_grab-a-bottle_wine-table_vintips

Muscadet Sèvre et Main sur lie 2020, Frankrike, Loire,  nr 2275, 85 kr

Det här vinet är och förblir ett klockrent fynd i sin klass – It’s a Bargain, som vi säger här på Wine Table. Hemvisten är västra Frankrike, precis där den ståtliga Loirefloden rinner ut i Atlanten, och jodå, det är ett vin som också smakar en hel del hav. Tänk lätt ostronskalsmineralitet parat med försiktig sälta, dessutom med färska päron, lite örter och rejält med färskpressad citron och lime. Friskt, läskande och grymt gott till ett grillat spett med diverse skaldjur som doppas i aioli.

scatena_wine-table_vintips

Scatena Brothers Zinfandel by Seghesio 2018, USA, Kalifornien nr 2743, 189 kr

Ett riktigt kraftpaket på klassiskt zinfandel-från-Kalifornien-manér, men samtidigt också med gott om elegans och med bra balans i smakerna. Inte så konstigt kanske med tanke på att det här är ”småsyskonet” till Seghesio Sonoma Zinfandel, ett vin som i min bok är den bästa zinfandel som går att hitta på bolis. Och jodå, här bjuds på gott om fatkrydda, cederträ, mörka plommon, mogna körsbär, svartpeppar och choklad, men också en del färska sötmogna jordgubbar och torkade örter. Klassiskt grillpang av prima kvalitet, bara att slänga det välmarinerade köttet på grillen!

chateau-de-pierreux_wine-table_vintips

Château de Pierreux 2019, Frankrike, Beaujolais, nr 2293, 129 kr

Se här en beaujolais för klart bra prislapp som är bärigt lätt i stilen men som samtidigt bjuder på en skönt rustik botten med gott om kryddor och lite tät frukt. Helt enkelt perfekt när det ska läggas fågel, fläsk eller något annat lite ljusare kött på grillen, eller hur? Det här vinet kommer från Brouilly, den sydligaste och största av cruerna i Beaujolais, och doft och smak bjuder på framfusig bärighet – tänk hallon, jordgubbar och lite blåbär – tillsammans med ett knippe färska gröna örter och ett lätt drag med pepparkvarnen. Svingott att dricka nu på en gång, men kan absolut ligga ett par tre år i källaren om du vill det.

Annons

Chiara Condello 2018

Chiara Condello 2018

Land:Italien, Emilia-Romagna
Pris:149 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Chiara Condello 2018

Land:Italien, Emilia-Romagna
Pris:149 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Ett solklart fynd vars höga kvalitet förmodligen kommer att kosta mer i framtiden! Den begåvade unga vinmakerskan Chiara Condello, även kallad drottningen av sangiovese, står för fruktdrivna, vackert balanserade viner på druvan sangiovese. Chiara Condello 2018 tillverkas på druvor från Predappio i Emilia-Romagna. Ett vin med mjuk frukt, läcker kryddighet och stor fräschör som passar såväl hemlagad pasta med solmogna tomater och krämig risotto som grillat lamm med vitlök och färska örter. Ett vin som det är svårt att få nog av!

NR: 91224

Mer grab a bottle

Vintips - Rött vin till grillen
Vintips – gott från Grekland
Vintips - Vin till ostron
Öltips – tre klassiska pilsner
Vintips - Nyheter som kvalat in genom beställningssortimentet 

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.