Smältande goda snacks till riesling - WineTable

Smältande goda snacks till riesling

Rodrigo Pérez Kock, kulinarisk kreatör

Duka fram en ljuvligt smältande camembert toppad med rostade nötter, krispiga pickles och en näve räkor med pepprig majonnäs. I glaset en kall, elegant riesling...

Camembert med rostad mandel och rosépeppar

Ingredienser

1 st camembert de normandie
2 msk rostad mandel
1 tsk rosépeppar
½ kruka persilja
Sherryvinäger
Flingsalt
8 skivor rostat bröd

Så gör du

Sätt ugnen på 200 grader, öppna osten och bort pappret.

Hacka persiljan och den rostade mandel, mortla rosépeppar och blanda upp med mandeln.

Sätt in osten i ugnen i ca 10-15 minuter.

Ta ut osten och strössla över mandel blandningen på osten.

Droppa några droppar vinäger på toppen, servera med rostat bröd. Doppa gärna brödet rakt ner i osten.

Smetana med honung och saltgurka

8 st saltgurkor (gärna libanesisk vildgurka på burk)
2 dl smetana
2 msk honung flytande
Flingsalt
Svartpeppar

Så gör du 

Lägg upp smetanan i en djup skål, ringla över honung strö lite flingsalt och peppra lite med svartpeppar på.

Dela gurkorna på längden och servera på sidan.

Doppa i smetanan och njut.

Surdegsbröd med handskalade räkor och pepparrotsmajonnäs

Ingredienser

4 skivor surdegsbröd
40 st räkor
4 msk majonnäs
2 msk pepparrot
½ st citron
4 st dillvippor
smör

Så gör du

Skala räkor. Skär 4 lagom stora skivor surdegsbröd och bre på gott smör.

Arrangera räkorna på brödet, blanda upp majonnäsen med pepparrot, citron smaka av med salt och peppar.

Lägg ut en härlig klick på räkorna, toppa med dill och lite rivet citronskal.

Njut och surfa in på vår liveprovning: FOR THE LOVE OF RIESLING

Tid: Torsdagen den 18e mars klockan 19:00-19:45
Provningen är kostnadsfri och går att se i efterhand på Wine Tables Facebook och Youtubekanal

Du missar väl inte dessa godingar


Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.