Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Born in the USA

Grab a Bottle – Born in the USA

Lästid: 2 minuter

Rockiga bastoner, solmogen frukt och love guns i veckans goda laddning. Dröm dig till vårkänslor, solsken och färgstarka solnedgångar.

SubstanceCabernet_winetable

Substance Cabernet Sauvignon 2018, USA, Washington State, nr 74083, 179 kr

En love gun från före detta rockmanagern Charles Smith. Här tar solmoget fruktig bas ton mot svarta vinbär och mörka plommon. Det hela balanserat av viol, mynta, svartpeppar och en hint av tobak. Faten är stilfullt integrerade och jag väljer nu att trotsa vårens bakslag och kasta mig på grillen för att förbereda en fin bit kött med grillad tomat, salvia, vitlök och citron. Häll upp ett stort glas och sätt på Recharge & Revolt med The Raveonettes.

calera_winetable

Calera Pinot Noir 2017, USA, Kalifornien, nr 87282, 259 kr

Svalodlat solsken väcker vårkänslorna till liv. Här dansar toner av röda sommarbär ikapp med stilig pepprighet och läskande mineraldriven fräschör. Druvorna plockas från en handfull fina vingårdar i Central Coast. Yppigt och fullt av liv – korka upp till California Dreamin’ med The Mamas & The Papas och en god kalvtartar med parmesan, gröna blad och pommes.

NewWorldPinotNoir_winetable

New World Pinot Noir, 2 pack, 649 kr

I samarbete med Riedel
Yppig solmogen frukt gör sig svårslaget fint i detta glas särskilt framtaget för pinot noir från nya världens vinländer. Det som gör Old World Pinot Noir så förnämlig är det raka partiet längst upp på kupan, som styr vinet förbi tungspetsen, vilket balanserar söta toner och ger plats för fräschör. Ett vackert rödvinsglas som också passar utmärkt till roséchampagne.

blackstallion_winetable

Black Stallion Napa Valley Cabernet Sauvignon 2017, USA, Kalifornien, nr 6207, 239 kr

Vineriet ligger i den tidigare manegen, i en före detta hästranch i distriktet Oak Knoll. Druvorna plockas från kalkrika jordar och vinet lagras i 18 månader på såväl nya som gamla franska och amerikanska ekfat. Napa cab med tätt fruktig struktur, pepprig känsla och flirtiga fat. När det börjar skymma ute dukar ni fram ett gäng goda korvar och charkuterier, tänder brasan och häller upp varsitt glas rött till Chasin’ Wild Horses med Bruce.

 

Annons

Viña Bujanda Gran Reserva 2012

Viña Bujanda Gran Reserva 2012

Land:Spanien, Rioja
Pris:249 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Viña Bujanda Gran Reserva 2012

Land:Spanien, Rioja
Pris:249 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

En gedigen nyhet i fast sortiment från Familia Martínez Bujanda. Det här är ett vinhus som kombinerar hållbar vinodling och familjetradition med innovation och moderna tekniker. Förstklassig kvalitet till ett blygsamt pris – en stilfull rioja på 100 % tempranillo som ger utvecklade toner av mörka körsbär, plommon, tobak och integrerade fat. Lagring sker i 24 månader på 4 år gamla ekfat; 50 % franska och 50 % amerikanska. En perfekt följeslagare till såväl vällagrade hårdostar som till grillade lammracks med tomat, vitlök och örter.

NR: 2221

Mer grab a bottle

Vad dricker man till grillad kyckling?
Tre bra gin till sommarens drinkar
Vad dricker man till räkor?
Tre vita nyheter på fasta hyllan
Tre viner till midsommar

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.