Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Sommarens soligaste cocktails

Sommarens soligaste cocktails

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Lata dagar där hemmabaren öppnar tidigare och tidigare om dagarna – då är det semester! Här bjuder Wine Tables spritskribent Andreas Grube på fyra perfekta sommardrinkar; svalt läskande, förförande fruktiga och klockrent klassiska. Skål!

NEGRONI

För mig är och förblir Negroni den perfekta sommarklassikern – stiff, läskande och smakrik. Och dessutom så sjukt enkel att göra!

4 cl gin
4 cl Campari
4 cl röd vermouth

Häll alla ingredienser i en shaker med is och skaka rejält. Sila sedan upp i tumlare med en stor och rejäl isbit. Garnera med en bit apelsinskal.

GURKMARGARITA

Går det ens att göra margarita mer läskande än den redan är? Japp – med hjälp av gurka! Varning utfärdas: den här är svår att sluta slurpa…

5 cl gurkinfuserad tequila (skär upp en hel gurka, häll över en flaska tequila, låt dra i 24 timmar rumstemperatur, sila av)
2 cl färskpressad lime
2 cl sockerlag
Salt

Börja med att blöta kanten på glaset och doppa det i salt. Låt stå och torka medan du fyller en shaker med is, gurktequila, limesaft och sockerlag. Skaka cirka tio sekunder och sila ner i det isfyllda glaset. Garnera med en gurkskiva.

MINT JULEP

Ahhh…. Bitig bourbon möter uppiggande mynta och svalkande is i mängder. Går på nolltid att göra!

6 cl bourbon
6 myntablad
1 tsk strösocker
Krossad is

Släng myntabladen i ett glas och mosa runt med exempelvis en träslev (eller ”muddla”, som det så vackert heter på bartenderspråk). Häll på sockret och mosa runt även det. Fyll glaset med krossad is och häll på whiskeyn. Rör runt lite snabbt och toppa upp med ytterligare lite mer is (och whisky om du vill…). Garnera med myntablad.

CAPE COD

En uppdaterad variant av den klassiska ”vodka/tranbärsjuice” som i alla fall undertecknad dräpte en och annan av under det glada 90-talets suddiga nätter. Men hey, det är ju gott! Här adderas även färskpressad lime och sodavatten för ännu mer fräschör.

5 cl (bra) vodka
5 cl tranbärsjuice
1,5 cl färskpressad lime
Sodavatten

Häll vodka, tranbärsjuice och lime i ett högt cocktailglas med is. Rör runt. Toppa upp med sodavatten och garnera med en limeklyfta.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.