Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Vintipset

Vintipset

Bild på Dan Lepp
Dan Lepp Fotograf och vinskribent

Lästid: 1 minut

Varje tisdag ger Dan Lepp ett vintips som speglar hantverksmässigt, småskaligt och kvalitativt vin tillverkat i samklang med naturen. Varsågoda!

Nästan varje tisdag lägger jag upp ett tips ur beställningsortimentet (BS) eller sätter ljuset på bortglömda viner från tidigare småpartisläpp. Mitt fokus ligger som vanligt på hantverksmässiga, småskaliga och kvalitativa viner tillverkade i samklang med naturen. Viner som är gjorda av en person med drömmar och visioner och inte i en fabrik. Viner som dricks av producenten själv och hans familj och därför inte (eller endast i nödfall) besprutas. Viner som representerar vinmakaren, en plats och dess jord. Viner med kort innehållsförteckning. Viner som berör.


Måndagskvällens starkast lysande stjärna (på sortimentsprovining med @munskankarna_sthlm) var ett vin som jag missade att tipsa om i torsdags inför TS-släppet. Migmatite är en sprakande fruktig och direkt beroendeframkallande gamay från biodynamikern Gilles Bonnefoys vinmarker i Champdieu, Cotes du Forez. (”satellitregion” till Loire nära Lyon) Stor inbjudande doft och en fin mix av koncentrerade blåa och röda bär med njutbar syrlighet, kännbara men snälla tanniner och en lång eftersmak. (fick lite cab franc-vibbar!) Naturlig jäst, lågsvavlat, försiktigt filtrerat och lagrat på ståltank. I skrivande stund finns det 111 st flaskor kvar i webblagret. (95131, 289 kr) Allra godast väl kylt så klart.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.