Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Tre hjärtliga viner

Tre hjärtliga viner

Lästid: 2 minuter

Oavsett när, var, hur och om du ens firar just Alla hjärtans dag så går det nästan alltid att hitta en god anledning till att njuta av ett gott vin. Linda Pérez listar flirtiga viner i fast sortiment.

Alla hjärtans dag på fredag. Som gammal krogis har denna dag aldrig haft något gemensamt med en tête à tête över en flaska champagne. Svår dag, tycker jag. Minns hur den trängde sig på i mellanstadiet. Man kunde köpa rosor till varandra som delades ut på morgonen med en namnlapp i cafeterian. Vissa fick tre rosor. Eller ännu fler. Jag ljög alltid om att jag lagt min ros i skåpet. Fick ju aldrig någon. Nej då var det bättre när man fick springa benen av sig på restauranggolvet under de så kallade ”tvåornas afton”. Vi lyfte in extra bord i matsalen. Försökte vinkla dem så att alla paren skulle få en så privat hörna som möjligt. Omöjlig uppgift dock. Det budades rosor. Frierier och förlåt mig kort.

Därefter väntade i vanlig ordning årets tystaste afton med årets lägsta försäljning per person. Gästerna smuttade ju i många fall mer på varandra än på det som serverades. Men vi hällde på; roséchampagne till hummer i engelsk trädgårdsdimma och etiopiskt Yirgacheffe till madeleinekakor täckta i frostigt skära rosenblad.

Flirtigt. Sökande. Vackert. Ensamt. Kärleksfullt. Krystat. Det är inte alla som vill fira hjärtans dag. För det här med att fira på beställning kanske inte alltid är mallen. Dessutom ska väl alla dagar finnas till för våra hjärtan. Jag tar det hela med en nypa salt men ser samtidigt en god anledning att njuta något särskilt. Så här kommer fyra hjärtliga viner som visar rosorna vart skåpet ska stå.

PierrePéters_winetable

Pierre Péters, Frankrike, Champagne, nr 7350, 389 kr

Hantverksbubbel i personlig, elegant och nyanserad stil. Det här ger samma känslor som när jag blickar ut över Saltsjön i glittrig morgonsol. Läskande till ostron och skaldjur. Om inte till en fin bit hårdost.

LouisRoederer_winetable

Louis Roederer Brut Premier, Frankrike, Champagne, nr 7602, 229 kr (halvflaska)

Halvflaskornas halvflaska. Krämigt och mjukt som nybakade scones, samtidigt piggt som en svalkande vårvind. Passar till mycket, från ostron och skaldjur till en god vitello tonnato.

Sancerre_winetable

Sancerre Les Roches Vacheron, Frankrike, Loire, nr 5514, 259 kr 

Romantiskt vin som tar dig rakt in i trädgården. Här prunkar krusbär, syrliga smultron, knähögt gräs och krispiga äpplen. Ljuvligt till en lätt stekt fisk med smörsyrliga och gröna tillbehör.

Chénas_winetable

Thillardon Chénas Vibrations 2018, Frankrike, Beaujolais, nr 92898, 249 kr

Som att cykla längs en grusväg kantad av solmogna jordgubbar. Andas in ljumma men friska sensommarvindar och lyssna på Good Vibrations med Beach Boys. Och ja jag vet att Strömberg också rekommenderat denna bland små partier. Great minds osv…

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.