Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Upptäck Köpenhamns bästa vinbarer

Upptäck Köpenhamns bästa vinbarer

Bild på Karin Ericson
Karin Ericson Vinskribent

Lästid: 3 minuter

I Köpenhamn ligger vinbarerna liksom restaurangerna tätt. Här hittar du såväl den klassiska champagnebaren som medvetna naturvinsbarer dit du kan slinka in för ett glas hygge eller köpa med en flaska hem. Naturvinsscenen är stark och när sommaren låter platserna spridas ut över trottoarer och bryggor bjuder hösten in till många mysiga rum. Häng med till några av byens bästa vinbarer.

Balthazar Champagnebar

Ny Østergade 6

Gillar du bubbel och kaviar ska du gå hit. Balthazar är namnet på en tolv liters champagneflaska och på Köpenhamns första champagnebar, draperad i svart och sammetslila. I barens champagnebibel hittas runt 40 producenter från kändisar till småskaligt och historiska ikoner som 1907 Heidsieck Diamant Bleu, räddat ur ett skepp 1916. Varje vecka hålls Taittinger Thursday och menyn bjuder på såväl ostron som kaviar.

 

Balthazar Champagne Ba
Foto: Balthazar Champagnebar

Ved Stranden 10

Ved Stranden 10

Sitt på första parkett i stadens vackraste vinbar till en kuliss av apotekarhyllor i åldrat trä och se hur kypare i förkläden låter allt fler flaskor öppnas under kvällens gång. Det är ombonat, mysigt och kunnigt. Fokus är naturvin men du kan likväl få en seriöst dekanterad Côte de Nuits-Saint-Georges i glaset som en stökig pétillant naturell. Förutom barens sorl kan du slå dig ner vid bord i rummen längre in med vackra tak och matcha kvällen med fransk paté.

VedStranden
Foto: Karin Ericson

Ancestrale

Oehlenschlægersgade 12

En intim och avskalad liten vinbar på Væsterbro perfekt för det låga samtalet på tu man hand över bordet. Här serveras eleganta naturnära rätter och naturliga viner med fingertoppskänsla. Det finns ingen vinmeny utan du får gå in i vinrummet och peka ut en flaska (alla priser står på flaskorna) eller se vad som är öppnat för dagen och redo för ditt glas.

Ancestrale
Foto: Ancestrale

Kjær & Sommerfeldt

Gammel Mønt 4

Beläget i ett gammalt rökrum i stadens äldsta vinhandel och hovleverantör från 1875. Kjær & Sommerfeldt är en anrik vinbar som andas stil, med trä från topp till tå och bibliotekskänsla. Köp en flaska från vinhandeln och njut på plats mot en liten serveringsavgift eller välj vin på glas. Alltid kvalitetsdrivet och klassiskt. Här hålls även provningar och utbildningar.

Kjær- Sommerfeldt
Foto: Kjær & Sommerfeldt

Bibendum

Nansensgade 45

Stig in i värmen och vänskapen. Här råder dansk hygge och du kan välja att hänga i baren eller ta dig vidare in genom korridoren under diskokulor till den mer eleganta och lugna restaurangdelen. På Bibendum hittar du väl utvalda viner och personlighet i baren. Inte minst kan du gå hit bara för den otroligt genomarbetade vinlistan som lär dig allt från skillnaden mellan eko och naturvin och guidar dig pedagogiskt genom olika vinstilar och druvor. Perfekt för dig som tycker vinmenyer är som främmande språk.

Bibendum
Foto: Bibendum

Portvinsbaren

Kingosgade 4

I en liten och avskalad lokal med trästolar och svarta lädersoffor som enda inredning serveras 50 olika sorters portvin på glas. Kombinerat med ost förstås. En perfekt plats att djupdyka ner bland vintage och colheitas och ställa alla dina frågor. Ta en egen provning vid bordet och jämför en vit tioårig Blackett, Fragulho Tawny och Cruz Vintage från 1999.

Portvinsbaren
Foto: Karin Ericson

Bar’vin

Skindergade 3

En liten avstickare från gågatan ligger denna mysiga restaurang och vinbar med franska caféstolar och franskt på tallriken.
Trots sin popularitet och sitt läge råder det ett sobert lugn i baren. Vinflaskor pryder hyllorna från golv till tak och här hittar du såväl klassiska viner från mindre hantverksproducenter i Europa som Köpenhamns signum, naturvinerna.

Barvin
Foto: Bar’Vin

Nebbiolo Winebar

Store Strandstræde 18

Som namnet avslöjar ligger stort fokus på viner från Piemonte men hela Italien är representerat bland flaskorna där många kommer från egen import. Vinbaren är stor och rymlig och har allt från barbord till mörka krypin och plats för större sällskap. Ändå är det värt att boka bord för ett glas italienskt kvalitetsvin och en tallrik charkuterier.

Winebarpg
Foto: Nebbiolo Winebar

Barril

Helgolandsgade 2

Vill du djupdyka ner i Kaliforniens varma dalar och snurra på ett glas pinot noir eller nosa på italiensk barbera är detta vinbaren att besöka. Samtidigt som du snurrar upp tagliatelle på gaffeln. Barill är specialiserade på vin från USA och Italien men har såväl spanska, franska, tyska som australienska flaskor i huset och minst 30 viner på glas varje kväll. Matchat med antipasti och husets pasta.

Barril
Foto: Barril

Den Vandrette

Havnegade 53A

En avstickare från Nyhavn hittar du denna avslappnade och bohemiska pärla en trappa ner, med varm och personlig atmosfär och torkade blommor i hela taket. Grundad av vinhandlaren Rosforth & Rosforth som levererar vin till några av stadens bästa restauranger och med starkt band till Noma. Utbudet är naturvin, kvalitetsdrivet och hållbart. Hit kommer flera viner med ett gigantiskt piratliknande skepp ”Fair transport” utan motor, vilket gör att baren inte vet när leveransen sker. Det bestämmer vindarna.

Den-Vendrette
Foto: Karin Ericson

 

Vill du veta mer om Köpenhamn, framförallt när det gäller mat, rekommenderar vi att du fortsätter läsa här om Anna Norströms guide till Köpenhamns 9 Bästa Bites just nu.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.