Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Vin i Naturen – Höstp(r)eppen!

Vin i Naturen – Höstp(r)eppen!

Bild på Alexander Jansson
Alexander Jansson Skribent Naturvin

Lästid: 1 minut

Peppen ligger i preppen! Det är havsöringssäsong för oss fiskare på östkusten.

Stora färglada flugor binds, det väntas in pålandsvindar och det är återigen dags för vinet att hällas upp i termos för de kalla dagarna. Ett perfekt sätt för oss som vill njuta av ett glas vin ute i naturen, luftat och i rätt temp!

För egen del föredrar jag enkel och praktisk preparation inför de kalla fiskedagarna vid havet. Den perfekta lunchen för fältet är klassikern kolbulle, tillagad på gjutjärnspanna över öppen eld. Det behövs endast vetemjöl blandat med vatten, tärnad sidfläsk och lite rårörda lingon.

Efter att ha vadat runt i den 5 grader kalla Östersjön behöver jag lite extern värme och snabb energi. Kolbullen är då en delikatess! För att möta upp det feta, salta fläsket och de lite syrliga och småbittra lingonen har jag fyllt min termos med Bernard Baudrys Le Clos Guillot Chinon. Ett perfekt radarpar! Med en skönsjungande röd frukt, en syra som skär igenom flottet och ett grönt och lite kvistigt motstånd så får vinet upplevelsen att elevera totalt. Ett stort vin som man inte vill ska ta slut!

winetable_vininaturen_baudry

Beställ Baudrys vin i en producentlåda om 6 viner från Aminea.

Klä sedan på er varmt, häll upp vinet på termos och ge er ut och brassa kolbulle. För naturen och for the love of Chinon!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.