Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Vin i Naturen

Vin i Naturen

Bild på Alexander Jansson
Alexander Jansson Skribent Naturvin

Lästid: 1 minut

Vin på termos? Snön är tillbaka och det firas med en rödpirrig, lätt kanelkryddig amigo iklädd ett naturnära husmorstips. Följ med ut i naturen!

Vintern har återigen lagt sitt snötäcke över så gott som hela vårt avlånga land, vilket ger en extra ljusenhet i mörkret. Ni kanske inte kan bota er eventuella d-vitaminbrist just nu, men vad ni kan bota är er naturbrist. Så ut och omfamna det vita landskapet genom skridskor, skidor, pulka eller att vandra i skog, efter kust och uppe på berg. Tänd en eld, grilla lite korv och öppna en flaska bättre vin. En utmaning med vinet ute i minusgraderna är att det väldigt snabbt kyls ner och blir för kallt… Därför kommer här ett husmorstips! Innan ni ger er ut så häller ni över vinet på en termos. Genom att göra det så luftas vinet samtidigt som det håller sin temperatur under kommande timmar (såvida termosen är av gott skick och inte har kvarliggande doft av exempelvis kaffe).

Val av vin? Det är inte bara här uppe i norr som snön och kylan tar närvaro, utan även nere på kontinenten – att bilder på ett snötäckt Madrid dyker upp i nyhetsflödet tillhör inte direkt vanligheten. Gör därför som jag och ta med er en flaska Navaherreros Garnacha, nr 92038, 199 kr från Vinos de Madrid och skänk en tanke till de frusna spanjorerna. Den här rödpirriga, lite kanelsöta amigon gör sig perfekt i en snödriva i sällskap av en grillad chorizo i bröd. Vinet släpptes i det tillfälliga sortimentet i slutet av november men finns fortfarande ute i 79 butiker i landet, så hoppa på stjärtlapparna och glid ner till systembolaget för att köpa hem en flaska!

navaherreros_winetable

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.