Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Vinbarerna du inte vill missa i Malmö

Vinbarerna du inte vill missa i Malmö

Bild på Karin Ericson
Karin Ericson Vinskribent

Lästid: 3 minuter

Vibrerande, varmt och inspirerande. Malmö är en stad med tydliga influenser från matstaden Köpenhamn där naturvinerna överväger, och här kan du enkelt cykla från bar till bar på en kväll.

Omslagsbild: Far i hatten

L’Enoteca

VÄSTERGATAN 6B

Stadens första renodlade och traditionella vinbar bjuder in till intim atmosfär med levande ljus och över 300 viner att välja på, där ett stort antal går att få på glas och den lilla menyn andas Italien. Med en cool uteservering på en rivningstomt trettio meter bort. Håll utkik efter provningar och veckans värsting som är ett pangvin som öppnats för glas.

Bouchon

ANDRÉELUNDSVÄGEN 5

Främst en fransk restaurang, men du hittar nästan alltid krogfolk i den lilla baren med något i glaset från den välgjorda vinlistan som levererar mer än just Frankrike. Framför allt på söndagar då det finns rejält med öppna flaskor från helgen som de säljer ut på glas. Château d’Yquem någon?

bouchon vinbar malmö
Bouchon. Foto: Måns Jensen

Gustaviano

KYRKOGATAN 2

Här är det Italien som gäller och vinbaren importerar en stor del av flaskorna själva, som representerar
alla vinregioner från Apulien i söder till Piemonte i norr med mycket att få på glas. Från det enkla till det komplexa. Självklart flödar den italienska charken liksom charmen och servicen är omtalat trevlig.

Sauvage

SPÅNGATAN 32A

Ny fransk vinbar och restaurang med en välformad vinlista som snyggt spänner sig över såväl klassiskt som naturligt och som en av stadens varmaste och mest kunniga sommelierer Joel Bergström Agerskov står bakom.

sauvage
Foto: Sauvage

Riket

ERIK DAHLBERGSGATAN 5

Ett stökigt, trångt, mysigt och avslappnat häng uppstår alltid på Riket och ett varmt myller väntar dig från öppning till stängning. Såväl inne i restaurangen med trånga barplatser som på uteserveringen vid torget Davidhall. Här serveras mellanrätter och man öppnar gärna spännande flaskor på glas om du frågar. Ett kul ställe där du aldrig kommer känna dig ensam.

Aster

JAGAREGATAN 6

I ett nerlagt varvsområde som ligger centralt men känns hemligt off ligger nya snygga restaurangen Aster med häftiga industrier och magasin som kuliss. Även om det är köket som blivit omskrivet går det att slå sig ner i baren bara för ett glas vin (eller en flaska). Här har en av stadens bästa och erfarna sommelier Gustav Nord gett vinlistan liv med gedigen kunskap och känsla för såväl det klassiska som naturviner av hög kvalitet. Här kan du inte trampa fel.

vinbar aster malmö
Aster. Foto: Lucas Frisk Bergqvist

Ruths

MÄSTER JOHANSGATAN 11

Den tidigare restaurangen Bastard blev startskottet för en ny pulserande krogvärld i Malmö och bjuder in till ett härligt vardagsrum. Nu har man bytt namn och koncept med öppet hela dagen, från frukost till middag, och du kan när som helst slinka in på ett glas från den gedigna listan med småskaliga hantverksviner varav flera på tapp. Dessutom Sveriges bästa utbud av viner från Australien, enligt Star Wine list.

San Greal

ÖSTERGATAN 7B

I det äldre kvarteret St Gertrud bestående av otroligt vackra korsvirkeshus i gult ligger champagnebaren San Greal. Stig in på den kullerstensbelagda innergården med mysig uteservering och mörka rum med bjälkar i taken. Samt ett fantastiskt utbud av främst odlarchampagne där cirka tjugo stycken går att få på glas. Ta en champagneprovning för kvällen och inmundiga småsnacks som paté på rapphöna och ost medan du går loss i bubblets värld.

San Greal vinbar malmö
Foto: San Greal

Julie ost & vinbar

TEGELGÅRDSGATAN 9

På mysiga Gamla Väster ligger den pittoreska ost- och vinbaren som drivs av samma par som står bakom Hörte brygga och bland annat jobbat på Fäviken. En nördig vinbar med hög kunskap och gedigen känsla för naturviner som matchas med såväl ett gudomligt utbud av ostar som mat i säsong. Slå dig ner vid borden eller kanske vid köksön mitt i händelsernas centrum. Här finns även en liten innergård och minibutik.

Far i hatten

FOLKETS PARK

Håll i hatten hela natten för här blir det fest. Mitt i Folkets Park ligger den lustiga lilla stugan vars enorma uteservering breder ut sina träbord i rött och grönt under både öppen himmel och tak och bjuder in till slappt sommarhäng med pizzor från vedugnen, bra ölmeny och Malmös största vinlista med guldkorn från små naturvinsbönder i Europa. Om vintern kurar vi ihop oss inne i stugan och tar det lugnare.

BISe

NORRA VALLGATAN 80

Malmös nya vardagsrum och självklara häng där delägaren Arvid Laban Falk gett all kärlek åt vinkällaren, vilket gör att den gömmer bra, roligt och intressant från många av Sveriges småskaliga importörer. Från klassisk bourgogne till skalmacererat från Serbien. En ny ung vinkällare som snarare vibrerar än sitter på ålder. Varje kväll öppnas även flaskor att köpa på glas, stämningen är varm och inte minst ger gästmixen en härlig helg.

bise vinbar
Foto: BISe

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.