Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Viner för ljusare dagar

Viner för ljusare dagar

Lästid: 1 minut

Ungefär i samma stund som det på riktigt började övervägas att införskaffa varselvästar till hela familjen för att överleva mörkret (pannlampor finns redan) så började ljuset smyga sig fram. Och i takt med ljuset framgång väcks oftast längtan efter solgul frukt, havssälta och citruspigg energi. Så varsågoda, Linda Pérez tipsar om tre viner som matchar ljuset.

Soalheiro Granit 2018, Portugal, Vinho Verde, nr 73450, 149 kr

Mineralstänkt Alvarinho från vinhuset som är pionjärer på denna druva. Här odlas Alvarinhon två hundra meter över havet på granitrika jordar och jäser på ståltank. Vårtjusigt värre där mogen gul frukt möter munvattnade citrusfräschör och mineralsalta toner som skriker efter färska eller lätt grillade skaldjur, krispiga grönsaker och vitt bröd med salt och olivolja.

Brocard Chablis Premier Cru 2018, Frankrike, Chablis, nr 96139, 275 kr
Stilig chablis som släpps i begränsat parti nu på fredag. Det här är ungt och får mer än gärna sparas, samtidigt så väldigt härligt krispigt rent och nyanserat redan nu. Ostronskal, citrus, krispigt grönt äpple och örter i en härligt vårdansande symfoni!

Les Lauzeraies 2018, Frankrike, Côtes du Rhône, nr 2724, 129 kr

Tänk dig ett solgnistrande trädäck med utsikt över vackra bergstoppar, vita pister och snötunga granar. Du sippar detta smakrika, strukturerade och läckert rödbäriga rosé och in kommer en rykande varm vitlöksdoftande fisk och skaldjursgryta och en stor bit grillad bröd. Knäpp upp skidjackan, sjunk ner i stolen och njut.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.