Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Vintipset

Vintipset

Bild på Dan Lepp
Dan Lepp Fotograf och vinskribent

Lästid: 1 minut

Varje vecka ger Dan Lepp ett vintips som speglar hantverksmässigt, småskaligt och kvalitativt vin tillverkat i samklang med naturen. Varsågoda!

Nästan varje tisdag lägger jag upp ett tips ur beställningsortimentet (BS) eller sätter ljuset på bortglömda viner från tidigare småpartisläpp. Mitt fokus ligger som vanligt på hantverksmässiga, småskaliga och kvalitativa viner tillverkade i samklang med naturen. Viner som är gjorda av en person med drömmar och visioner och inte i en fabrik. Viner som dricks av producenten själv och hans familj och därför inte (eller endast i nödfall) besprutas. Viner som representerar vinmakaren, en plats och dess jord. Viner med kort innehållsförteckning. Viner som berör.

Årets första vintips bjuder på en lätt och frisk ståltankslagrad spätburgunder (pinot noir) från Rheinhessen i Tyskland. Vinbönderna George och Christine Julius har i många år brukat sina 19 hektar vinmark kärleksfullt och försiktigt enligt ekologiska metoder och fick sitt certifikat redan 2007. En ren och lätt rödbärig doft ger tillsammans med syrliga och småkärva smaker av körsbär, skogshallon och lingon en välgjord törstsläckare att återkomma till om och om igen! Finns i BS (179 kr, nr 73771) utan kollikrav.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.