Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Vintipset

Vintipset

Bild på Dan Lepp
Dan Lepp Fotograf och vinskribent

Lästid: 1 minut

Varje vecka ger Dan Lepp ett vintips som speglar hantverksmässigt, småskaligt och kvalitativt vin tillverkat i samklang med naturen. Varsågoda!

Nästan varje tisdag lägger jag upp ett tips ur beställningsortimentet (BS) eller sätter ljuset på bortglömda viner från tidigare småpartisläpp. Mitt fokus ligger som vanligt på hantverksmässiga, småskaliga och kvalitativa viner tillverkade i samklang med naturen. Viner som är gjorda av en person med drömmar och visioner och inte i en fabrik. Viner som dricks av producenten själv och hans familj och därför inte (eller endast i nödfall) besprutas. Viner som representerar vinmakaren, en plats och dess jord. Viner med kort innehållsförteckning. Viner som berör.

Bründlmayer ifrån Kamptal är en av mina favoritproducenter från Österrike. Vinerna håller alltid hög kvalité med kristallklar krispig syra, exemplarisk renhet och en hantverksmässig balans och precision. Deras enklaste Grüner Veltliner, nr 2910 (BS), 135 kr är inget undantag med syrliga smaker av grönt äpple, lime och en mild kryddighet utan störande beska i ett rakt och direkt tilltal. Törstsläckande direkt från kylen och en funktionell måltidsdryck med högre temperatur i glaset. Weingut Bründlmayer är eko-certifierade sen 2018. Vinet är lagrat på stora ekfat. Bilderna på flaskorna och på Thomas Klinger är tagna i samband med en producentlunch på restaurang Agnes 1/10-2019.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.