Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Svensk Ölfest!

Svensk Ölfest!

Bild på Sanna Lindberg
Sanna Lindberg Ölskribent

Lästid: 1 minut

I helgen tar vi tempen på det svenska ölet! Äntligen är det premiär för den första helt svenska ölfestivalen. På lördag samlas hundra hantverksbryggerier i Slagthuset i Malmö.

Mässkulturen har förändrats. De stora ölmässorna, som sedan många år är etablerade och har varit ett självklart vattenhål för ölälskare, har tappat i relevans. De mindre hantverksbryggerierna har i regel inte råd att vara med och därför skapat sig egna, mindre festivaler dit besökarna lockas och flockas, av det småskaliga och unika. Här är bryggerierna med på samma villkor; med samma typ av bord, slumpmässiga placeringar, lika många öl och till samma pris. Ingen tävlar om tuffaste mässmontern eller största ytan. 

Med detta som utgångsläge har ölälskarna Nils Törnström och Erik Frithiof skapat den första ölmässan, eller snarare ölfestivalen, för endast svenska hantverksbryggerier. Av landets cirka 400 bryggerier samlas hundra av dem på lördag, på Great Swedish Beer Festival på Slagthuset i Malmö. 

För bryggerierna är det gratis att vara med, mässan köper in och säljer ölen bryggerierna vill erbjuda. Två öl till första passet och två till det andra. Detta möjliggör att bryggerier i alla storlekar kan medverka, såväl de redan väletablerade som Dugges och Stockholm Brewing Co som de riktigt småsmå som Prins Katts från Motala och Snausarve på Gotland – med en bryggkapacitet på endast ett par tusen liter om året. 

Ett minst sagt unik tillfälle att överblicka vad svenska hantverksbryggerier sysslar med. Har ni chansen, kom! Mer information och biljetter hittar ni HÄR.

 

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.