Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Vintipset

Vintipset

Lästid: 1 minut

Varje vecka ger Dan Lepp ett vintips som speglar hantverksmässigt, småskaligt och kvalitativt vin tillverkat i samklang med naturen. Varsågoda!

Nästan varje tisdag lägger jag upp ett tips ur beställningsortimentet (BS) eller sätter ljuset på bortglömda viner från tidigare småpartisläpp. Mitt fokus ligger som vanligt på hantverksmässiga, småskaliga och kvalitativa viner tillverkade i samklang med naturen. Viner som är gjorda av en person med drömmar och visioner och inte i en fabrik. Viner som dricks av producenten själv och hans familj och därför inte (eller endast i nödfall) besprutas. Viner som representerar vinmakaren, en plats och dess jord. Viner med kort innehållsförteckning. Viner som berör.

Jag upptäckte det här vinet för knappt ett år sen när jag var på restaurang Videgård och åt deras Sichuanpepparkryddiga finkinamat. Sybille Kuntz sent skördade och perfekt balanserade (8 gr. restsötma, 8.7 gr syra) Riesling Kabinett Trocken från 2015 sjöng så fantastiskt vackert genom hela middagen! Vinet lyfte maten och maten lyfte vinet. Det var som om dom var gjorda för varann. Den koncentrerade och generösa guldgula rieslingfrukten dämpade chilihettan och den rejält höga syran fick lime, litchi och citron att glimra. Att vinet dessutom kom från biodynamiskt odlade, ekologiskt certifierade och familjeägda vingårdar (jobbat eko sen 1990, cert sedan 2013) gjorde inte saken sämre. En högkvalitativ hantverks-riesling från Mosel i Tyskland för alla gånger chili finns på tallriken! Finns i BS (249 kr, 74702) utan kollikrav. Är du mer nyfiken på Sybille Kuntz finns även hennes något torrare Qualitätswein Trocken där. (209 kr, 74358)

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.