Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Vintipset

Vintipset

Bild på Dan Lepp
Dan Lepp Fotograf och vinskribent

Lästid: 1 minut

Varje tisdag ger Dan Lepp ett vintips som speglar hantverksmässigt, småskaligt och kvalitativt vin tillverkat i samklang med naturen. Varsågoda!

Nästan varje tisdag lägger jag upp ett tips ur beställningsortimentet (BS) eller sätter ljuset på bortglömda viner från tidigare småpartisläpp. Mitt fokus ligger som vanligt på hantverksmässiga, småskaliga och kvalitativa viner tillverkade i samklang med naturen. Viner som är gjorda av en person med drömmar och visioner och inte i en fabrik. Viner som dricks av producenten själv och hans familj och därför inte (eller endast i nödfall) besprutas. Viner som representerar vinmakaren, en plats och dess jord. Viner med kort innehållsförteckning. Viner som berör.

Jag är ännu inte helt frälst på tanninbomberna från Piemonte men när det vankas ståltankad kylskåpskall Dolcetto vill jag gärna vara med! Nya årgången från familjeföretaget Elio Grasso är ett ypperligt och tillgängligt exempel på när (en av) regionens doldisdruva smakar som bäst. Friskt, syrligt och sååå mycket Italien. Direkt nervig blåröd bärfrukt utan stökiga fat och tanniner med ett lagom kärvt kärnigt bett i avslutet. Sonen å arvtagaren Gianluca Grasso håller till i Monforte d’Alba, Piemonte och brukar sin jord så ekologiskt han kan men utan certifiering. (BS nr 73915, 225 kr.)

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.