Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Whisky, bourbon, rom – tre fyndstänkare till semestern

Whisky, bourbon, rom – tre fyndstänkare till semestern

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Läge att fylla på med något av det lite starkare slaget såhär när sommaren står i full blom och semesterlugnet har sänkt sig? Andreas Grube tipsar om tre bra sorter som sitter lika fint på egen hand i den ljumma sommarkvällen, som i klassiska cocktails.

jura-10-years_wine-table

Jura 10 Years, Skottland, Isle of Jura, nr 80415, 399 kr

Riktigt bra whisky som också verkligen visar producentens typiska stil, där smakdjup, rökig kryddighet och fyllig frukt möts i skön harmoni. Här bjuds på tydliga smaker av torkad aprikos, färska röda äpplen, vaniljtoner och en snyggt balanserad rök som kryddar anrättningen utan att ta över showen. Dessutom helt klart väldigt mycket whisky för pengen!

buffalo-trace_wine-table

Buffalo Trace, USA, Kentucky, nr 595, 389 kr

En så kallad “straight bourbon” vilket bland annat innebär att den lagrats minst två år på nya, eldade ekfat. Det känns också i både doft och smak i form av tydligt rostade toner och bra tryck i smakerna. Gott om vaniljkola, rostad kokos, torkad tropisk frukt och lite marsipan i både doft och smak. Klassisk, och riktigt god, bourbon.

flor-de-cana_wine-table

Flor de Caña Gran Reserva 7 Years, Nicaragua, nr 334, 299 kr

En rätt ny bekantskap för min del, som också ligger i det fasta sortimentet från och med juni. Här bjuds på klassiska romtoner som arrak, blandade nötter, kanelstänk, vanilj och muscovadosocker – men i en snustorr och skönt kryddig stil, fyllig och rund men utan att bli det minsta kladdig. Ganska enkel i stilen, men som samtidigt levererar väldigt mycket njut för prislappen. It’s a Bargain, helt enkelt!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.