Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre sommarviner för alla tillfällen

Grab a Bottle – tre sommarviner för alla tillfällen

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 2 minuter

En fyllig och lite oljig till havsabborre, ett strukturerat och fylligt till kycklingen och ett kallt och syrligt till pintxos. Här är tre sommarviner som även passar vid massa andra tillfällen.

Mezzacorona Pinot Grigio Riserva 2019, Italien, Trentino, nr 2412, 99 kr

När vi precis lämnar stranden och planerar middagen hemma i bilen tänker vi så klart på grillen. Vädret tillåter och man vill ha något enkelt, en sommargrön sallad och lite protein. Denna gång fastnar vi för helgrillad örtfylld havsabborre. Vinet är fylligt med lite oljig konsistens, örtigt med mineral, salt med lakritstoner, gul stenfrukt, frisk syra och rent avslut. Underbart gott till den hela grillade fisken.

Delaire Graff Swartland Reserve Chenin Blanc 2019, Sydafrika, Swartland, nr 22014, 189 kr

En annan eftermiddag har jag hängt vi poolen efter lite jobb och det suger i magen efter för kyckling men kanske mest efter fräscha grönsaker på grillen. Hursomhelst behövs ett strukturerat och fylligt vin, men inte nödvändigtvis rött. Jag går för en sydafrikansk chenin blanc och plockar en nygammal nyhet i fast sortiment. Gula plommon, blommor, honung, stenig mineral, mandel och härligt driv i syran. Elegant lång aptitretande eftersmak trivs fint med både fågeln och grönsakerna.

Antxiola Txakoli 2020, Spanien, Baskien, nr 2618, 119 kr

Nu ligger solen på bra nere vid bryggan och man är matt i kropp och slö i sinne. För att pigga upp söker jag mig till enkelt komponerade men coolt smakande pintxos och till det sköljer jag ner mängder av riktigt kall txakoli. Ny i fasta sortimentet med sälta och mineral som en knytnäve genom syrasmockan av gul frukt, citrus, lime. Friskhet så det förslår i denna svala, krispiga och härligt syradrivna sommarjuice som lägger handen i handsken på mina smårätter.

Annons

French Beaches Electric Rosé

French Beaches Electric Rosé

Land:Frankrike
Pris:148 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

French Beaches Electric Rosé

Land:Frankrike
Pris:148 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Mångfald, kreativitet och geografisk skönhet. I sann art – de – vivre står Frankrike för en mängd förlustelser. I denna anda tillverkas den moderna provencerosén French Beaches Electric Rosé. Grenache 70 % och cinsault 30 % plockas från jordar rika på kalksten, sand och lera. För att bevara den naturliga fräschören skördas druvorna nattetid och vinet lagras i tre månader på ståltank. Resultatet är ett coolt rosévin som talar för sin vackra natur. Här bjuds läskande frukt med en parfym som drar mot solmogna hallon och mineral. En lika läckert läskande aperitif som en stilren följeslagare till nygrillad fisk med primörer.

NR: 78352

Mer grab a bottle

Vintips - Rött vin till grillen
Vintips – gott från Grekland
Vintips - Vin till ostron
Öltips – tre klassiska pilsner
Vintips - Nyheter som kvalat in genom beställningssortimentet 

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.