Bild på Bouchon – En liten fransk värld med stor vinpersonlighet
← Tillbaka till vinbarerna

Bouchon – En liten fransk värld med stor vinpersonlighet

Malmö, Innerstaden

Bouchon är krogfolkets franska favorit i Malmö, med barplatser för drop-in och rum för middag. Här blandas klassiker med prestigeglas och dessutom en vinlista med djup i Bourgogne och Bordeaux.

Guide: Kolla in fler av Sveriges bästa vinbarer här!
Läsa mer

Krogfolkets franska favorit i Malmö är definitivt Bouchon, med barplatser för drop-in-gäster och rum för middag. Här blandas klassiker med prestigeglas, och vinlistan visar på djup i både Bourgogne och Bordeaux. – Bouchon blickar mot Lyon och det franska köket med vinlista som får vinälskaren att smekas inifrån. En plats där du lika gärna firar något som slinker in spontant för ett glas och steak tartare.
 

Atmosfär och känsla

Atmosfären är varm och gemytlig, medan sorlet i den fullsatta lilla lokalen med klassisk bistrokänsla bidrar till stämningen. Det är populärt, så du gör bäst i att boka bord – samtidigt som du alltid kan slå dig ner i baren med drop-in-platser. Slink in för ett glas (det finns glasmeny), lite snacks och samtidigt fånga upp kvällens bästa skvaller från krogbranschen.
 

Vinlistan – Bourgogne, Bordeaux och mycket mer

Vinlistan på Bouchon är något extra för dig som älskar vin. Flera sidor lång, med stark fransk profil och djup inom både klassiska och mindre kända ursprung. Särskilt Bourgogne får ta plats, med flaskor från byar som Meursault, Gevrey-Chambertin och Volnay – men även regionen Bordeaux är starkt representerat, med både äldre årgångar och moderna tolkningar.
 

Fransk ryggrad men även prestige från gamla världen!

Det franska är ryggraden, men listan sträcker sig bortom gränserna med väl valda inslag från Italien och främst Piemonte, Spaniens klassiska regioner och högkvalitativt från Tyskland. En mix av prestige och personlighet, alltid med fingertoppskänsla. Här möts du av kunniga sommelierer som gärna guidar dig rätt, oavsett om du vill nörda ner dig eller bara hitta något enkelt för kvällen.
 

Maten – franska klassiker och säsongsbaserad meny

Menyn växlar med säsong, med återkommande franska klassiker som sniglar i vitlökssmör, dubbelbakad ostsoufflé och onglet med bearnaise. Och inte att förglömma – den klassiska pressankan, där ankan från Nantes marineras i två dygn, helsteks och skivas i tunna skivor framför dig. Resten går genom ankpressen och köttsaften reduceras till en sås med cognac och portvin. En rätt som måste förbeställas – av förklarliga skäl.

Adress Andréelundsvägen 5 211 52 Malmö