Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – bubbliga viner med smygande vårkänsla

Grab a Bottle – bubbliga viner med smygande vårkänsla

Lästid: 2 minuter

När det vänder, går det så fort. Från en meter snö ena dagen till späda små snödroppar ett par dagar därefter. Den första veckan i mars bör välkomnas med skumpa och ståt! Vi listar tre viner som välkomnar våren!

Diebolt-Vallois Prestige Brut, Frankrike, Champagne, nr 7723, 399 kr

Vårkänslor i synnerligen sofistikerad form. Vi sippar blanc de blancs från gamla stockar och vingårdar Grand Cru i Cramant, Chouilly och Le Mesnil sur Oger. Jacques Diebolt och Nadia Vallois kommer båda från familjer med lång odlartradition i Champagne. Vinerna görs idag av Jacques och dottern Isabelle. Det här är så sirligt, friskt och naket med toner av krispiga gröna äpplen, vita blommor, brioche och en frisk pust av mineral. Fram med trädgårdsmöbler, glas och butelj. Ut med högtalaren i trädgården, sätt på Sultans of Swing med Dire Straits och luta dig mot soligaste husväggen.

Clotilde Davenne Brut Extra, Frankrike, Bourgogne, nr 7725, 150 kr

Från en sirlig, frisk och naken butelj till en annan. Pinor noir och chardonnay plockas från vingårdar i Chablis och Epineul och tillverkas enligt klassisk metod och utan tillsatt socker. Det här är virvlande friskt och energiskt med toner av gult äpple, citrus och mineral. Ett vårens vin att njuta av på eftermiddagen. Sippa till en bit prästost och frasig baguette.

Palmer & Co Brut Reserve, Frankrike, Champagne, nr 7372, 299 kr

Ett kooperativ med lång erfarenhet och fötterna rotade i traditionen. Här landar du tryggt i hög kvalitet till ett schysst pris. Chardonnay, pinot noir och pinot meunier bjuder delikata aromer med toner av smörig brioche, gul frukt och salt mineral. Flirtigt lätt att njuta som det är, men också festligt att servera till en vårsusig middag – varför inte slå till på rimmad lax med dillstuvad potatis?

Annons

Garzón Reserva Tannat 2019

Garzón Reserva Tannat 2019

Land:Uruguay
Pris:129 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Garzón Reserva Tannat 2019

Land:Uruguay
Pris:129 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Från en unik växtplats plockas druvorna till ett av de mest spännande vinerna just nu. En bit från kusten och semesterparadiset Punta del Este vid Uruguays södra spets, ligger Bodega Garzóns vingårdar som här bjuder en generös tannat med delikata toner av mörka saftiga bär, lätt pepprighet, god fräschör och stor personlighet. Ett välgjort vin till ett synnerligen blygsamt pris. Perfekt att matcha med en mustig gulasch med paprika, chili, yoghurt och färsk timjan.

NR: 3210

 

 

 

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.