Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – jänkare och stänkare

Grab a Bottle – jänkare och stänkare

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Ibland vill man ju bara ha ett vin som liksom tar plats, är stöddigt, uppkäftigt, smakrikt och fullmatat. Och är man på ett sådant vinhumör är det sällan fel att vända blicken mot Kalifornien; där finns gott om viner med både power och finess. Här väljer Andreas Grube ut tre bra jänkare som du enkelt hittar i det fasta sortimentet.

kenwood-six-ridges

Kenwood Six Ridges Russian River Chardonnay 2018, nr 5715, 189 kr

Jamen den här har ju precis det där som man blir sugen på ibland när vi snackar chardonnay: brynt smör, mogen gul frukt, smörighet, färsk apelsin och lite kryddighet. Verkligen ett kalasvin i genren tycker jag, och ett vin som sitter lika bra på egen hand som till fisken med beurre blanc.

chateau-ste-michelle

Chateau Ste Michelle Cabernet Sauvignon 2018, nr 6203, 139 kr

Klassisk druva från klassisk mark, och det här är verkligen vad vi på Wine Table kallar för ”It’s a Bargain” – du får helt enkelt väldigt mycket njut för pengen. Doft och smak bjuder på svartvinbär, mogna körsbär, vanilj, nymalet kaffe och några stänk kakaopulver. Fin struktur där både smakdjup och balans imponerar.

 

scatena-zinfandel

Scatena Brothers Zinfandel by Seghesio 2018, nr 2743, 189 kr

Nej, jag erkänner: det är verkligen inte ofta jag poppar en flaska zinfandel. Men ibland sitter det så gott, särskilt så här års när man behöver värma sig själv inifrån och det vankas vintergrillning, till exempel. Seghesio är i min bok den vassaste kniven i zinfandellådan och även i det här vinet, som väl kan ses som något slags småsyskon till deras toppviner, levereras det hög klass. Mörka plommon, choklad, mosade jordgubbar och svartpeppar i ett utförande som balanserar snyggt på kanten mellan kraft och elegans.

Annons

Hartenberg Cabernet Sauvignon 2018

Hartenberg Cabernet Sauvignon 2018

Land:Sydafrika, Western Cape
Pris:169 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Hartenberg Cabernet Sauvignon 2018

Land:Sydafrika, Western Cape
Pris:169 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Det här vinet kan du spara länge om du så vill, men som också är tillgängligt och öppet nog för omedelbar konsumtion, och då allra helst till mat. Servera gärna vinet runt 17-18 grader och lägg upp en klassisk entrecote med bearnaisesås på tallriken. Doften är stor och generös med gott om vanilj, mörka bär, choklad, kryddor och aningen lakrits. I smaken utvecklas också toner av cigarrlåda, lite färsk tobak och aningen blyerts. Munkänslan är strukturerad och tät med mjuka tanniner och fyllig fruktighet.

NR: 2314

Mer grab a bottle

Vintips - Vin till ostron
Öltips – tre klassiska pilsner
Vintips - Nyheter som kvalat in genom beställningssortimentet 
Vintips – Tre perfekta röda burgarviner du inte vill missa!
Vintips - Två nyheter och en ny årgång!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.