Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Grab a Bottle – klunkvänliga sommarbärs

Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Inte ens en månad kvar till midsommar och nedräkningen till semester har börjat på allvar. Och ja, det behövs mer än gott vin på bordet under de lediga dagarna. Här dukar Andreas Grube upp med läskande och klunkvänlig sommaröl som du enkelt hittar på ett systembolag nära dig – och som en liten bonus bjuds det på fyra härliga pavor istället för tre!

dala-lager

Oppigårds Dalalager Ekologisk, nr 89149, 20,50 kr

Oppigårds är verkligen ett favoritbryggeri för min del, jag älskar hur de lyckas göra tillgänglig och lättsam öl som samtidigt har smakrikedom och karaktär. Här en lager i modern stil med gott om maltig krydda, färsk örtighet, knäckebröd och citrus – både färskpressad och lite skal. Smarrigt utan krusiduller!

wisby-pils

Gotlands Bryggeri Wisby Pils, nr 1570, 20,90 kr

Också ett bryggeri som går från klarhet till klarhet och som alltid serverar öl med tydlig identitet. Deras Wisby Pils bjuder på gott om både brödighet, friska citrustoner och en avrundad fruktighet i form av aprikos och apelsin, också med en försiktig överton av honung. Bra beska i avslutet. Klunkvänligt deluxe!

passion-pale-ale

Poppels Bryggeri Passion Pale Ale, nr 31408, 24,90 kr

Så charmigt, så somrigt, så gott från Poppels som håller hus i Jonsered utanför Göteborg. Doft och smak bjuder på rejäla mängder framfusig fruktighet – ananas, mango, passionsfrukt, mogen apelsin – tillsammans med örter, några stänk honung och en välbalanserad beska som piggar upp.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

riedel ölglas

Riedel Veritas, ölglas, 2-pack, 583 kr

Riedel Veritas är en serie maskintillverkade kristallglas med samma charm som munblåsta glas – men en precision som endast maskintillverkningen kan uppnå. Det vackert välformade glaset är särskilt designat för att framhäva det bästa ur ölet och ge dig den perfekta smakupplevelsen. Glasets tulpanform bidrar dessutom till att skapa en härlig skumkrona när ölet hälls upp. Njut av en kall ale, en smakrik IPA eller en god lager i det exklusiva och tidlösa ölglaset Veritas, tillverkat i österrikiska Tyrol.

new-sweden

Oppigårds New Sweden IPA, nr 89891, 25,90 kr

Sa jag att jag verkligen gillar Oppigårds? Japp, de får vara med en gång till här, den här är helt enkelt för god för att avstå. IPA i balanserad stil med bra drag i beskan och smaker av passionsfrukt, barrskog, kåda, grapefrukt och lite tropisk frukt. Smakrik och stilig, och en bärs som lätt även gör sig snyggt till grillkvällen.

Annons

Winetable Barolo Albe G.D. Vajra Nebbiolo Piemonte

Barolo Albe G.D. Vajra 2019

Land:Italien, Piemonte
Pris:281 ,-
Alkoholhalt:14.5%
Sockerhalt:<3 g/l
Volym:750 ml

Barolo Albe G.D. Vajra 2019

Land:Italien, Piemonte
Pris:281 ,-
Alkoholhalt:14.5%
Sockerhalt:<3 g/l
Volym:750 ml

Vajra kännetecknas av en silkig finess där hallon, rosor och körsbär möter sandelträ, svart te och aningen kanel. Och visst finns det klassiska bettet i tanninstrukturen men samtidigt är de snyggt polerade och integrerade, vilket gör att det här är ett vin som definitivt kan njutas redan idag. Slå upp vinet i stora kupor och låt aromerna blomma ut i glaset medan du slänger ihop en krämig svamprisotto eller lägger en entrecote i grillpannan. Får gärna drickas hyfsat svalt, runt 15-16 grader.

NR: 2398

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre vägar till landet down under
Grab a Bottle – tre bra ölnyheter på fasta hyllan
Grab a Bottle - Tre nya burkviner i fasta sortimentet
Grab a Bottle – triss i prisvärd Bordeaux
Grab a Bottle - Tre fantastiska sportlovsviner
Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.