Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – prima pavor från Rioja

Grab a Bottle – prima pavor från Rioja

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

När drack du en Rioja senast? Vinerna från Spaniens mest kända region Rioja bjuder på såväl kryddighet som fyllig frukt och lite mognadstoner – och du får dessutom väldigt mycket matvänligt vin för pengarna. Här tipsar Andreas Grube om tre prisvärda Riojaviner som du enkelt hittar i din närmaste butik.

lat42

Lat 42 Reserva 2017, nr 2043, 99 kr

Alltså, det här är faktiskt löjligt mycket vin för pengen – snacka om It’s a Bargain! Här bjuds på klassiska Riojasmaker som körsbär, mogna jordgubbar, torkade örter, dill, choklad och en lätt läderton. Snyggt paketerat med bra balans och fin längd. Hatten av!

baron-de-ley

Baron de Ley Reserva 2017, nr 2525, 119 kr

Här består vinet av 90 procent tempranillo och 10 procent garnacha. Även det här vinet är ett klockrent fynd i elegant, smakrik och djup stil. I doft och smak och hittar du gott om fatig krydda tillsammans med mörka körsbär, vanilj, plommon, choklad, färsk tobak och lite kanelstänk. Kan gärna få tillbringa en timme eller två i karaff för att blomma ut lite extra. Hur gott som helst till örtig lammstek eller helstekt fläskfilé.

vina-bujanda

Viña Bujanda Gran Reserva 2014, nr 2221, 249 kr

Här händer det mycket i munnen, helt klart. Komplext och smakrikt med massor av lager. Härligt utvecklad i smakprofilen, med gott om tobak, färskt läder, mogna körsbär, vanilj, svart te och aningen russininslag. Det här är också en gran reserva, vilket innebär att vinet lagrats två år på fat och sedan ytterligare tre år på flaska innan släpp, vilket bidrar med djup och nyanser. Pampigt och fylligt, med fin balans.

 

 

Annons

Grythyttan Skogsglögg

Grythyttan Skogsglögg

Land:Sverige
Pris:98 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Grythyttan Skogsglögg

Land:Sverige
Pris:98 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Den unika basen av lingon och blåbär ger Grythyttan Skogsglögg en naturlig friskhet och känslan av syrliga skogsbär kittlar på sidorna av tungan samtidigt som den söta och igenkännliga glöggsmaken landar mjukt i gommen. Drycken går att dricka varm eller kall. Antingen med klassiska tillbehör som russin och mandel eller med några isbitar och en skiva apelsin som garnering.

NR: 96460

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.