Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – röda höjdare att njuta både solo och till mat

Grab a Bottle – röda höjdare att njuta både solo och till mat

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Visst är det gott med de krispiga vita vinerna om sommaren, men även de röda har sin självklara plats på sommarens festbord. Här är tre klockrena vinrubiner som sitter lika bra på egen hand som till mat – från violparfymerad Rhôneblend via pigg nebbiolo till tysk allround-pinot.

bellereuche-chapoutier_grab-a-bottle_vintips

Belleruche Côtes-du-Rhône Chapoutier 2019, Frankrike, Rhônedalen, nr 75764, 149 kr

Ute efter något gott till kvällens middag, eller bara något saftigt klunkigt rött att sippa på medan du preppar marinaden? Det här vinet fungerar suveränt i båda fallen. Som matlagningsvin gör det sig bäst hyfsat kylt i större kupa, och till maten kan du låta temperaturen gå upp mot en sisådär arton, nitton. Snyggt rödbärigt och fräscht, med charmig violparfym och järniga toner. Chapoutier kan onekligen sin sak när det handlar om finess och balans. Klockrent fynd i prisklassen.

langhe-nebbiolo-leunin_vintips_grab-a-bottle

Langhe Nebbiolo Leunin 2019, Italien, Piemonte, nr 77488, 139 kr

Imponerande bra vin jämfört med den blygsamma prislappen. Här bjuds på allt man vill av nebbiolodruvans säregna karaktär: färska nypon, jordgubbar, lagerblad, kakao, svart te och några stänk kanel. Sagolikt gott att korka upp när du kommer hem från svampskogen med en korg full av gult guld i form av kantareller, eller varför inte till det örtspäckade fläsket på grillen? Ge gärna lite luft, antingen bara i glaset eller en stund i karaff.

krugscher-hof_vintips_grab-a-bottle

Krug’scher Hof Pinot Noir 2018, Tyskland, Rheinhessen, nr 22388, 149 kr

Det vankas en klassisk grillkväll där det bästa av det mesta läggs på grillen: enkel varmkorv till kidsen, någon fläskkarré som farmor tagit med sig, lite kycklingfiléer, grönsaker, någon entrecote – och till det både smakrika och feta tillbehör. Jamen då så, den här tysken sitter schysst till mesta; här bjuds på både kryddiga peppartoner, sandelträ, vanilj och läskande rödbärighet. Enkelt nog att inte stjäla fokus från vare sig umgänge eller mat, men samtidigt med karaktär nog att stå pall för festens smakrikedom.

Läs mer: Fler Grab a Bottle-tips hittar du här!

Annons

Deep Roots Pink Riesling

Deep Roots Pink Riesling

Land:Tyskland
Pris:99 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Deep Roots Pink Riesling

Land:Tyskland
Pris:99 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Pink Riesling är ett unikt och nästintill förbjudet rosa vin gjort av de tre toppvinmakarna Jochen Dreissigacker, Stefan Winter och Philipp Wittman. Här har en frisk, mineraldriven riesling förgyllts av ett par procent spätburgunder och någon droppe vatten. Resultatet förenar det bästa av två världar där krispig fräschör möter mjuka toner av sommarens bär i en rosa riesling som är välgjord, delikat och totalt förbjuden! En perfekt aperitif likaväl som en fin följeslagare till krispiga sallader, sushi och grillade skaldjur med lätt chilihetta.

NR: 50613

Mer grab a bottle

Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan
Vintips – triss i riesling till vårens primörer
Vintips - Tre viner till vårens primörer
Vintips – tre vårfriska roséer i fast sortiment

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.