Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Grab a Bottle - sommar mitt i vintern

Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

För ett antal år sedan gjorde jag en serie konstutställningar i Perth, Australien. Under titeln Snow in the Summer utforskade jag tillsammans med ett antal skandinaviska och brittiska konstnärer de diametrala motsatsförhållanden som råder mellan våra olika kontinenter. När nu midvinter råder i vårt avlånga land, men temperaturen ändå ligger på plus svänger jag förbi den gröna skyltens butik och plockar lite somrigt och gott från "down under" till helgen.

winetable_grababottle_jansz

Jansz Premium Cuvée, Tasmanien (nr 7957, 189 kr)

En mousserande nyhet i fasta sortimentet, förverkligat med den klassiska metoden, eller som de själva kallar det på sin ö, Méthode Tasmanoise. Fyllig doft av gula äpplen från klassiska kombinationen chardonnay och pinot noir. Mjuk sirlig mousse, frisk syra och fylligt krämig textur med sötfruktiga anslag av mogna gula äpplen, fransk nougat och kex där avslutet är friskt citrusfruktigt. En härlig start på helgen som aperitif, till skagensnittar eller blinier med löjrom.

winetable_grababottle_childrenoftherevolution

Children of the revolution Pinot Noir 2021, Victoria/South Australia (nr 2591, 95 kr)

Veganvänligt och mycket drickvänligt. Ett tämligen enkelt vin som ändå håller fanan högt i sin prisklass. Här fylls både doft och smak av friska hallon och körsbär. Strukturen är silkig med syrlig frisk syra och mer smaker av både blåbär och röda vinbär. Avslutet är smekande med en fyllig mjuk munkänsla och skönt efterhäng med vag touch av rökelse. Örtkyckling på spisen, eller varför inte en stekt fin bit fisk med örtig krämig sås.

winetable_grababottle_pepperjack

Pepperjack Grenache 2020, McLaren Vale (nr 2048, 129 kr)

Mörkfruktig grenache i skön men något otypisk Barossastil. Körsbär, mullbär och mogna hallon fyller paletten där även tranbär och skogshallon med örtigt inslag tar plats. Texturen är smekande lätt med silkiga tanniner och fin längd. På bordet vill jag serveras fläskkotletter av bästa snitt med skysås och klyftpotatis rikt med vitlök och rosmarin.

Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.