Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Topp–whisky från tre länder

Grab a Bottle – Topp–whisky från tre länder

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Visst behöver man värma sig lite inifrån ibland så här års? Sippa på en kryddig klunk som blir som en varm filt inifrån… Wine Tables Andreas Grube har koll på sin brunsprit och här listar han tre riktigt bra whisky – från tre olika länder. Samtliga flaskor hittar du enkelt på ett Systembolag nära dig.

tullamore-dew

Tullamore Dew, Irland, nr 524, 299 kr

Den irländska whiskeyn (japp, stavas med ett ”y”) karaktäriseras ofta av en väldigt blommig, fruktigt och lite lätt stil, bland annat tack vare att man destillerar spriten tre gånger istället för två, och för att man sällan eller aldrig röker med torv. Den här pavan är ett skolboksexempel på den charmiga irländska karaktären, med gott om päron, vaniljkola, lite tropisk frukt, limeskal och försiktig krydda.

mackmyra-bruks

Mackmyra Brukswhisky, Sverige, nr 10430, 599 kr

Jamen såklart att vi ska ha in en svensk sprit också! Numera finns flera riktigt bra whiskyproducenter här i landet, och Mackmyra var destilleriet som gick i bräschen för utvecklingen. Som namnet antyder är det här en hyfsat enkel sprit, men den är också ett bra exempel på Mackmyras typiska stil, med päron, enristoner, torkad aprikos, vanilj och aningen honung.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

Riedel Veloce, Water, 2-pack, 329 kr

Riedels populära serie Veloce har fått sitt namn från italienskan ord för snabb och bjuder på ett brett sortiment av tunna, druvspecifika kristallglas. Glaset Water passar lika väl till vatten som till rivig whisky och avrundad bourbon, där glasets form skapar harmoni mellan dryckens utseende, doft och smak.

balvenie-doublewood

The Balvenie Doublewood 12 Years, Skottland, nr 10477, 559 kr

Riktigt pampig pjäs det här – och faktiskt en av mina absoluta favoriter alla kategorier vad gäller whisky. Här bjuds både på kraft och elegans i harmonisk och välbalanserad stil. Fylliga smaker av torkad aprikos, mogen apelsin, vaniljfudge, torkad örtkrydda, kanel och ett lätt stänk av honung, toppat med en ytterst försiktig slöja av rök. Så snyggt.

Annons

District 7 Pinot Noir 2020

District 7 Pinot Noir 2020

Land:USA, Kalifornien
Pris:149 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Sockerhalt:6 g/l
Volym:750 ml

District 7 Pinot Noir 2020

Land:USA, Kalifornien
Pris:149 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Sockerhalt:6 g/l
Volym:750 ml

En charmerande pinot noir med mjuka toner av solvarma vildhallon och sötsyrliga körsbär tillsammans med mörk choklad, en lätt kryddighet och finstämt inslag av fat. Sunshine State på flaska som gör sig strålande till en pasta med höstens smörstekta svamp, svartpeppar och parmesan. Vinet gör sig även riktigt bra helt på egen hand.

NR: 6578

 

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.