Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Tre bra viner till nyårsmiddagen

Grab a Bottle – Tre bra viner till nyårsmiddagen

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

På lördag smäller det! Det gamla året firas ut och det nya firas in, och givetvis ska det skålas i goda viner. Andreas Grube har valt ut tre perfekta viner till festen – ett vitt, ett rött och en champagne – som alla enkelt finns att hitta på många Systembolagshyllor.

couvent

Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc 2021, Frankrike, nr 5798, 189 kr

Louis Jadot är en pålitlig producent som levererar fint i alla prisklasser. Den här vita instegs-bourgognen är ett toppenbra exempel med sin fina balans och smaker av gula äpplen, färska hasselnötter, skirat smör, vanilj och färsk citrus. Imponerande bra i sin prisklass.

delas

Delas Saint-Esprit Côtes-du-Rhône 2020, Frankrike, nr 71832, 119 kr

It’s a Bargain! En stabil och syrahdriven Côtes-du-Rhône som verkligen bjuder på en elegant upplevelse för liten peng. Härligt körsbärsfruktig och med charmig violparfym, stänk av lakrits, nymalen peppar och färska örter. Gott om finess och stram elegans.

Grab a Glass
I samarbete med Riedel

riedel veloce champagne

Riedel Veloce, Champagne, 2-pack, 599 kr

Riedels populära serie Veloce har fått sitt namn från italienskan ord för snabb och bjuder på ett brett sortiment av tunna, druvspecifika kristallglas. De eleganta glasen i kristallglas har ett vidare mittparti som framhäver vinets aromer, samtidigt som den smalare öppningen koncentrerar doften. Öppningen styr dessutom drycken till den främre delen av tungan, vilket gör att vinets sötma lyfts fram. Passar utmärkt till mousserande viner.

bollinger

Bollinger Special Cuvée Brut, Frankrike, nr 7418, 549 kr

Alltid ett säkert och lyxigt val för den som vill ha en champagne med tryck och djup i smakerna. Härligt fyllig och lite bred i stilen, med gott om röda äpplen, torkad aprikos, rostade hasselnötter, brioche, ljus nougat och lite grapefrukt. Fantastiskt fin finish med allt i balans.

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.