Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle –  tre fyndiga rödviner

Grab a Bottle – tre fyndiga rödviner

Lästid: 1 minut

Frostigt soliga dagar, frusna fingrar och kalla nätter får oss att tjuta efter rött. Här listar vi tre goda prisvärda rödtjut som med stor sannolikhet finns på en hylla nära dig.

ramnista_winetable

Ramnista Xinomavro 2016, Grekland, Makedonien, nr 2070, 129 kr

Kanske inte alla som känner till potentialen i den ljuvliga lokala druvan xinomavro? Frågar du mig så är det en riktig stjärna som i goda fall ger elegans likt pinot noir, fruktig struktur som nebbiolo och krydda i samma anda som syrah. Ramnista Xinomavro blir helt klart höstens husvin i all sin mörkbäriga saftighet, eleganta struktur och värmande aromatik. I mitt glas faktiskt precis just nu och på spisen ett långkok på fina lammlägg med tomat, vitlök och salvia.

bardolino_winetable

La Corte del Pozzo Bardolino 2019, Italien, Venetien, nr 2340, 95 kr

Från de böljande sluttningarna intill Gardasjön kommer detta tjusigt pigga vin som är allt annat än alla de där pumpade fruktknuttar från Venetien som tyvärr får bolagets hyllor att svikta. Här bjuder druvorna corvina, corvinone och rondinella istället ett läskande rent och rödbärigt tjut som jag gärna serverar en aning svalt på söndagseftermiddagen, till charkuterier och hembakad pizza. Priset? Japp ett fynd alla dagar i veckan.

gratena_winetable

Gratena Chianti 2017, Italien, Toscana, nr 2717, 119 kr

Fattoria di Gratena är en familjeägd gård med gedigen historia. Här bland fluffigt gröna välmående kullar odlas ekologiska druvor och olivträd till egendomens olivoljeproduktion. I vinet briljerar sangiovese i rikt fruktig form med lätt stallig ton och god balans. Jag blir genast sugen på tända ljus och hemgjord pasta med kryddig tomatsås, eller kanske en risotto med massor av svamp?

Njut av näst sista veckan av oktober!

Läs mer av Linda Pérez:

Grab a bottle – tre tjusiga vinfynd

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.