Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre rosa bubblare

Grab a Bottle – tre rosa bubblare

Lästid: 2 minuter

Från champagne frisk som en dag, till solnedgångsrosa bubblor från norra Italien. Veckans Grab a Bottle är frisk, rosabubblande och svårslaget läcker!

Champagne Gosset Grand Rosé Brut, Frankrike, Champagne, nr 7405, 529 kr

Rosa bubblor som tar dig genom smala grusgångar inramade av solvarma smultron. Förbi krispigt röda äppelträd, svartvinbärsbuskar och vildhallon. Kanske känner du en mild bris från havet och den mjuka doften av nybakat bröd smita ut genom köksfönstret? Sommarbubblor så det står härliga till. Hälften chardonnay och resten pinot noir kompletterar varandra så vackert. Njut till en bit hårdost, baguette och fågelkvitter.

Louis Roederer Rosé 2014, Frankrike, Champagne, nr 77226, 629 kr

Ren och skär champagnelycka i den mest sofistikerade av former. Det här smakar som en pärlande vårflod med en känsla lika nyvaket energisk som trädgården efter ett milt sommarregn. Nyanserat, djupt fruktigt, ungt, lagringsdugligt, flirtigt, glittrande och alldeles omöjligt att få nog av. Njut till nybakat surdegsbröd med ett gott smör.

Rotari Rosé 2015, Trentino-Alto Adige, nr 7701, 129 kr

Vårens rosa charmör tjusar helt klart vilket soligt eftermiddagshäng som helst med läskande bärig frukt, grapefrukttoner och lätt örtighet. Duka fram salta chips, oliver, något krispigt grönt, fluffigt vitt bröd och sobrasada. Skål!

Grab a Glas

New world pinot noir, 2 pack

I samarbete med Riedel

Ett vackert rödvinsglas som också passar utmärkt till roséchampagne. Glaset är framtaget för Pinot Noir från nya världens vinländer, så som Nya Zeeland och USA. Det som skiljer vinglaset från glaset för Old World Pinot Noir är det raka partiet längst upp på kupan. Denna så kallade ”skorsten” styr vinet förbi tungspetsen, vilket ger vinet elegans och fräschör.

 

Annons

Masi Campofiorin 2017

Masi Campofiorin 2017

Land:Italien, Venetien
Pris:139 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Masi Campofiorin 2017

Land:Italien, Venetien
Pris:139 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

En stilbildande klassiker från en av Italiens högst ansedda vinegendomar. Campofiorin tillverkas genom Masis dubbeljäsningsmetod där jäst vin från nyskördade druvor får jäsa en andra gång med 25 procent halvtorkade druvor i cb15 dagar. Resultatet är fylligt, djupt fruktigt och kryddigt med lång, harmonisk smak. Njut såväl till lagrade hårdostar som till majskyckling med grillade bönor, hasselnötter och parmesan.

NR: 5123

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.