Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre rosa nyheter i fasta sortimentet

Grab a Bottle – tre rosa nyheter i fasta sortimentet

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 2 minuter

Pär Strömberg har valt ut tre somriga roséer som alla är nyheter i fasta sortimentet på Systembolaget. Ett för den som inte pallar alkohol eller för den som kör. Ett för picknick-korgen eller båtturen och ett för i stort sätt alla soliga tillfällen.

Winetable_oddbird_grababottle

Oddbird Spumante Rosé Non Alcoholic, Italien, Venetien, Nr 11943, 88 kr

Avalkoholiserat friskt sommarrosébubbel i fyllig mix av smultron och grönt/vitt thé. En mjuk mousse piggas upp av läskande syra med ett helt torrt avslut. Ett vuxet alternativ till alkoholen som passar fint till det mesta i matväg. Servera gärna kallt i vitvinsglas och njut av svalkan.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

Riedel roséglas

Riedel Veloce, Rosé, 2-pack, 562 kr

Riedels populära serie Veloce har fått sitt namn från italienskan ord för snabb och bjuder på ett brett sortiment av tunna, druvspecifika kristallglas. De vackra glasen har en vid kupa som lyfter vinets aromer och en avsmalnande öppning som koncentrerar dryckens dofter till näsan. Den smala öppningen styr även drycken till den främre delen av tungan, vilket ökar upplevelsen av sötma.

Winetable_leale_rosé

Leale Toscana Sangiovese Rosato, Italien, Toscana, 2021, Nr 2540, 99 kr

En hel flaska ekologiskt vin presenterat i en klimatsmart tetra. Sötsyrlig doft av mogna smultron och syrliga vita vinbär. Sangiovese är ypperligt lämpad att göra seriösa och matvänliga roséviner – här i en frisk och ungdomlig stil med en tydligt bärig smak av körsbär, vinbär och vattenmelon i ett grapefruktzestigt och örtigt avslut.

winetable_mehrlein_rosé

Mehrlein Pinot Noir Rosé trocken 2021, Tyskland, Rheingau, Nr 6031, 99 kr

Friskt och fräscht i doft och smak ger denna Rheingaurosé på pinot noir ett enhetligt och ytterst somrigt intryck. Det är fyllt av jordgubb, smultron och vattenmelon, örtig och saltstänkt mineralisk med en druvigjosig buzz i syran. Vidare avslutas allt med blodapelsin och rabarber i en friskt syrlig elegans.

Annons

Juan Gil Silver Label 2019

Juan Gil Silver Label 2019

Land:Spanien, Murcia
Pris:159 ,-
Alkoholhalt:15%
Sockerhalt:7 g/l
Volym:750 ml

Juan Gil Silver Label 2019

Land:Spanien, Murcia
Pris:159 ,-
Alkoholhalt:15%
Sockerhalt:7 g/l
Volym:750 ml

Veganvänlig och ekologisk monastrell (mourvedre). Vinet är djupt mörkt till färgen med ännu mörkare doft och smak av mogen frukt som svarta plommon, björnbär, körsbär och blåbär i en rik och kraftfull stil. Vidare fylls man av kryddiga och örtiga toner, choklad och ceder. Avslutet är långt och elegant med frisk syra, mjuk och len tannin, koncentrerat och tätt. Lång och kryddig ek som finish. Perfekt till en klassisk hamburgare eller grönsaker från grillen.

NR: 79307

Mer grab a bottle

Vad dricker man till grillad kyckling?
Tre bra gin till sommarens drinkar
Vad dricker man till räkor?
Tre vita nyheter på fasta hyllan
Tre viner till midsommar

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.